И на румънското ЧЕЗ... Пратиха сметка за ток за 16 500 евро за къща с две стаи

Жена от румънския град Крайова получи само за един ден четири сметки за електроенергия, възлизащи общо на около 82 000 леи, тоест над 16 500 евро, съобщава телевизия Диджи24. Жената има къща с две стаи и казва, че няма как да изхарчи толкова електричество, тъй като има само телевизор, хладилник, бойлер и няколко крушки.

И четирите фактури са издадени на 26.10.2021 г. и са със срок за плащане 10.11.2021 г., посочва изданието "Газета де Суд".
"От 2018-2019 г. имам проблеми с ЧЕЗ. Дадох ги на съд и преминах към ЕНЕЛ, стигнах дотам да плащам паралелни фактури (...) Сега се оказах с фактури за над 80 000 леи. Имам къща с две стаи, колко да харчат няколко крушки, един бойлер и един телевизор", коментира жената.
Тя е ангажирала адвокат и иска да даде на съд дистрибутора на електроенергия. По думите й сумата е неоправдана и е невъзможно да бъде платена.
За подобни случаи имаше редица сигнали в румънските медии. През септември сайтът g4media съобщи, че рекордна фактура за електричество на стойност 739 000 леи (близо 149 314 евро) е получена от собственик на апартамент в град Куджир, окръг Алба, в който от над 20 години не живее никой.

Подобни статии

 • До 31 декември: Смартфон + безжични слушалки

  До 31 декември: Смартфон + безжични слушалки

  Клиентите, които закупят смартфон Galaxy от А1, ще могат да вземат без допълнително заплащане своя нов смартфон в комплект с безжични слушалки Samsung Galaxy Buds2 и абонамент за YouTube Premium за четири месеца. Промоцията включва сгъваемите Galaxy Z Fold3 и Galaxy Z Flip3, серията Galaxy S21 и Galaxy S20 FE и ще продължи до края на годината.

  67
 • Природният газ поскъпва с 10% от декември

  Природният газ поскъпва с 10% от декември

  От днес е в сила ново поскъпване на природния газ. Цената на синьото гориво за декември ще е с около 10% по-висока от тази за ноември. Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена от 102 лв. за мегаватчас при 93 лв. за ноември.

  155
 • Разнообразие от 5G смартфони за Коледа от Vivacom

  Разнообразие от 5G смартфони за Коледа от Vivacom

  В сезона на подаръци и приятни изненади, Vivacom предлага на потребителите разнообразие от актуални 5G смартфони, с възможност за изплащане за 36 месеца, в комбинация с 2 - годишен договор за мобилната тарифа Unlimited 50 5G. Така за почитателите на новите технологии има още по-достъпен начин да се сдобият с нов смартфон и да използват мрежата от пето поколение на телекома, която е най-голямата в страната с покритие в над 200 населени места и курорта*.

  166