И Порточанов се кандидатира за шеф на БФС

Христо Порточанов официално се кандидатира за президент на БФС на конгреса на 12 октомври, съобщи Радио Бургас. Така, като броим вече издигнатата кандидатура на Борислав Михайлов, както и амбициите на Димитър Бербатов, кандидат-президентите стават общо трима.

"Участвам с една цел- да направя така, че колкото се може по-малко недоволни да има  от правилата, които се налагат от футболната централа. За съжаление през последните години много са упреците  към нея и към Боби, но не е само той виновният. Ако има някаква критика, тя е към цялото управително тяло и към изпълнителния комитет. Няма да бъда негов съдник", започна бившият президент на Нефтохимик.

"Мога да говоря за това, което съм решил да правя. Най-големият проблем остават уговорените мачове- отборите, за които има съмнения трябва да бъдат изхвърлени от първенството.

Да променим спорни точки в устава. Когато президентът подаде оставка никъде не  писано кога трябва да има конгрес. Това е хубаво да се случва до четири месеца. Предлагаме го това.Както и  мандатност на президента и изпълнителния комитет-два мандата. Предлагаме промени в устава да могат да се правят и в зала. Не както досега трябва да си изпращаш предложенията в залата и те да ги вкарват- я ги вкарат, я не.

И нека има равен старт за всички, всеки да работи, да не се чувства ощетен", добави Христо Порточанов, който преди време отново беше кандидат за президент, но не успя.

Подобни статии

 • Борислав Михайлов поиска публика на стадионите

  Борислав Михайлов поиска публика на стадионите

  Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати официално писмо до директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и до министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров с призив за преразглеждане на издадената на 12 октомври заповед, забраняваща присъствието на публиката на стадионите в София.

  65
 • Станимир Стоилов:

  Станимир Стоилов: "Левски" има крещяща нужда от точки

  Треньорът на Левски Станимир Стоилов призна, че не разбира решението на РЗИ за мачове при закрити врати, което не помага на никого. Той направи това на импровизирана пресконференция на открито пред стадион "Георги Аспарухов - VIVACOM Арена" преди вчерашната открита тренировка на "сините", предаде БТА.

  67
 • Бербатов прогнозира, че има голяма вероятност за нов конгрес на БФС

  Бербатов прогнозира, че има голяма вероятност за нов конгрес на БФС

  Има голяма вероятност да има нов конгрес. Това ще го оставя на адвокатите. Те работят усърдно върху това. Това съобщи в социалните мрежи кандидатът за шеф на БФС Димитър Бербатов. Той категорично оспорва легитимността на победата на Борислав Михайлов на извънредния конгрес този вторник.

  65