И Порточанов се кандидатира за шеф на БФС

Христо Порточанов официално се кандидатира за президент на БФС на конгреса на 12 октомври, съобщи Радио Бургас. Така, като броим вече издигнатата кандидатура на Борислав Михайлов, както и амбициите на Димитър Бербатов, кандидат-президентите стават общо трима.

"Участвам с една цел- да направя така, че колкото се може по-малко недоволни да има  от правилата, които се налагат от футболната централа. За съжаление през последните години много са упреците  към нея и към Боби, но не е само той виновният. Ако има някаква критика, тя е към цялото управително тяло и към изпълнителния комитет. Няма да бъда негов съдник", започна бившият президент на Нефтохимик.

"Мога да говоря за това, което съм решил да правя. Най-големият проблем остават уговорените мачове- отборите, за които има съмнения трябва да бъдат изхвърлени от първенството.

Да променим спорни точки в устава. Когато президентът подаде оставка никъде не  писано кога трябва да има конгрес. Това е хубаво да се случва до четири месеца. Предлагаме го това.Както и  мандатност на президента и изпълнителния комитет-два мандата. Предлагаме промени в устава да могат да се правят и в зала. Не както досега трябва да си изпращаш предложенията в залата и те да ги вкарват- я ги вкарат, я не.

И нека има равен старт за всички, всеки да работи, да не се чувства ощетен", добави Христо Порточанов, който преди време отново беше кандидат за президент, но не успя.

Подобни статии

 • Бербатов обвини БФС в

  Бербатов обвини БФС в "унизително поведение"

  Отново ставаме свидетели на унизително поведение от страна на ръководството на БФС. Това написаха от екипа на кандидата за президент на на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, който за пореден път атакува настоящото ръководството на централата с президент Борислав Михайлов.

  103
 • Бившият адвокат на ЦСКА мина в оправдателен режим след срещата за стадиона на ЦСКА

  Бившият адвокат на ЦСКА мина в оправдателен режим след срещата за стадиона на ЦСКА

  Министърът на младежта и спорта Радостин Василев, който е бивш адвокат на ЦСКА, премина в оправдателен режим след дълга и напоителна среща със собствениците на ЦСКА и представители на "Сердика спортни имоти" по казуса със стадион "Българска армия" вчера. Бившият адвокат заяви, че "защитавал единствено интересите на държавата", а скоро му предстояла и среща с други отбори и спортни федерации, които ще поставят своите проблеми и ще бъдат запознати с програмата на министерството.

  108
 • Нова Броудкастинг Груп и БНТ ще излъчат съвместно световното първенство по футбол

  Нова Броудкастинг Груп и БНТ ще излъчат съвместно световното първенство по футбол

  Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия ще излъчат съвместно световното първенство по футбол през 2022 година. Благодарение на партньорството между тях, българските зрители ще имат възможност да се насладят на 22-ото издание на финалите за световната купа, които ще се проведат в Катар през есента.

  159