И Таджикистан спря първенството

И Таджикистан спря футболното първенство, въпреки че в страната официално няма коронавирус. Мачове от таджикистанското футболно първенство имаше за последно на 27 април, след което тяхното провеждане ще бъде преустановено до 10 май, заяви Футболната федерация на бившата съветска република.

Федерацията напълно подкрепя решението на правителството да преустанови спортните мероприятия, се казва в изявлението й. Таджикистанските власти наредиха вчера преустановяването на всички спортни събития, отбелязва Франс прес. Властите решиха също така да затворят училищата за две седмици, а също така и временно да преустановят износа на зърнени култури.

Футболният сезон в Таджикистан започна на 4 април, като мачовете се играеха без публика заради пандемията от коронавируса.

Туркменистан, друга бивша съветска република в Централна Азия, възобнови на 19 април футболното си първенство, като на мачовете се допускат и зрители. Туркменистанското първенство бе преустановено през март, припомня Франс прес.

Беларус е единствената европейска държава, която не преустанови футболното си първенството. Беларуските мачове продължават, като на тях присъства и публика. Броят на починалите от Ковид-19 в Беларус е 72.

Подобни статии