Илиян Бабичката остава в ареста за кражбата на колата на Плевнелиев

Софийският районен съд остави в ареста обвиняемия за помагач при кражбата на джипа на президента Росен Плевнелиев Илиян Димитров, на 40 г., по прякор Бабичката.

Мотивите на съда са, че има обосновано предположение за извършване на престъплението, както и че на свобода Димитров ще извърши друго престъпление. В съда стана ясно, че Димитров преди 2 г. е излязъл от затвора, където е изтърпял присъда от 1 г. за подобно престъпление. Отделно от това, срещу него има няколко висящи дела.

Димитров в известен на полицията със специализация в кражбата на луксозни автомобили, като една от предпочитаните марки е БМВ. Той не е женен, но живее на семейни начала с жена и има 2 деца.

Съдът отправи забележка към разследването, че в папката по делото не са приложени записите от камерите от столичния мол, където бе откраднат джипа, шофиран от съпругата на Плевнелиев.

Разследващите знаят кои са другите двама съучастници на Димитров и в скоро време се надяват да ги заловят. В съда защитата на Бабичката представи документ от ТЕЛК, че има 72 процента инвалидност. Решението на съда може да бъде протестирано и обжалвано пред СГС.

Подобни статии