Инфарктен репешаж за четворката скул

Четворката скул продължава на полуфинал след драма в репешажите.

Две български лодки пробиха до полуфиналите на световното по гребане в Пловдив.

Четворката скул имаше инфарктни последни метри, в които успя да изпревари квартета на Сърбия за втората позиция и да продължи напред. Христо Нешев, Иван Табаков, Васил Шунтов и Стефан Мутич завършиха на едва 6 стотни от победителите от Украйна и на 61 стотни пред сърбите.

За полуфинал се класира и двойката без кърмчия Иван Янкулов и Цветомир Малинов. Нашите тръгнаха по-бавно, но във втората част на дистанцията вдигнаха темпото и спечелиха репешажа, финиширайки пред Гърция и Парагвай. Полуфиналите са утре.

Единствено Иван Йорданов на скиф не намери място сред полуфиналистите в дисциплината си, след като в пресявката остана 4-ти.

"Надявам се да продължим по същия начин. В четворката скул лодките се събират в една секунда и е трудно да кажеш, че има лидери между първите 12. Полуфиналът ще бъде много оспорван, но се надявам нашите момчета да се съберат и да покажат възможности. Много добър старт и за двойката без кърмчия и се надявам те също да направят добър полуфинал. Сигурно от 10 години не ни се беше случвало да имаме полуфинали в четворка скул и двойка без кърмчия, така че това е успех и аз ги поздравявам, но мечтите не свършват дотук", заяви президентът на федерацията ни Свилен Нейков.

Подобни статии