Инициативата "Европейска нощ на учените" ще се състои на 24 и на 25 септември

Тазгодишното издание на инициативата "Европейска нощ на учените" ще се състои на 24 и на 25 септември, съобщиха от списанието "Българска наука".

Събитието е ежегодна инициатива, която цели да доближи изследователите до широката общественост и да привлече младите хора към научна кариера.

Всяка година на форума се представят най-новите научни открития и влиянието, което имат върху ежедневието ни и за икономическото, и регионалното развитие. Заради епидемията от COVID-19, инициативата "Европейска нощ на учените" през тази година ще се организира в хибриден формат, включващ събития на живо и онлайн прояви.

Официалното откриване на инициативата "Европейска нощ на учените" ще се състои на 24 септември, от 18.30 часа, в Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика" /Ларгото/. На него е поканена българският еврокомисар Мария Габриел. От името на Софийския университет "Св. Климент Охридски" форумът ще открие проф. Мария Стойчева - заместник-ректор по международната дейност на СУ. Очаква се на церемонията да присъстват представители и на Министерството на образованието и науката, на Института по математика и информатика към БАН, на Регионалния музей за история на София, на Техническия университет в София и на Международния център за математически науки.

Подобни статии