Инициативен комитет издига в понеделник кандидатурата на Румен Радев за президент

"Румен Радев е безалтернативен като фигура, това не гарантира преизбиране, всичко зависи от това дали хората ще гласуват, да гласуваме след седмица ще бъде безсмислено.". Това коментира пред БНТ евродепутатът от левицата и бивш началник на кабинета на Радев Иво Христов. По думите му Инициативният комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова утре.

Много от партиите заявиха подкрепа, тя е широка. ГЕРБ има основания да се бори срещу Радев, той постави неудобни за олигархията - ГЕРБ и ДПС, въпроси. Борисов използва стратегията на огледалото - "гледаш огледалото, възмущаваш се от това, което сам си направил и го приписваш на друг, това е, което прави Борисов", допълни Иво Христов.

Според него, ако президентът беше назначен от Москва - щеше ли да опонира на Путин. "Ако беше американски човек щеше ли да възрази срещу неизгодната за България сделка за закупуване на изтребители. Със способността да казва "не" Румен Радев се движи в тесния коридор между Великите сили, това е много сложен пилотаж", добави Иво Христов. По думите му Радев се старае да отстоява националния интерес и го прави.

Христов заяви още, че "Продължаваме промяната" не е продукт на Румен Радев.

Подобни статии