Intelligent Music Project пред договор с БНТ за Евровизия

Групата Intelligent Music Project е готова да подпише договор с Българската национална телевизия за представянето на страната ни на предстоящото издание на „Евровизия“. Това заяви доктор Милен Врабевски пред радио Пловдив в навечерието на старта на турнето на рок бандата.

„Избрани сме да представим България на „Евровизия“ в Италия“, обясни той. От думите му стана ясно, че идеята била страната ни да се цели в повече гласове от жури и публика благодарение на международния състав на Intelligent Music Project, в който влиза и вокалистът на Rainbow Рони Ромеро. Според Врабевски документите, бетониращи участието на супергрупата на „Евровизия“ 2022, се очаква да бъдат подписани до седмица.

От БНТ все още не са излезли с официална позиция относно присъствието на България на песенния конкурс. Обществената телевизия не е потвърдила и да води разговори с Intelligent Music Project.

Припомняме, че бандата е международен проект, основан именно от д-р Врабевски. Въпреки че групата е българска, през годините в нея са свирили музиканти като Саймън Филипс (Toto), Джон Лоутън (Uriah Heep), Рони Ромеро (Rainbow), Джон Пейн (Asia), Карл Сенсенс (Nazareth), Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath) и Тод Sucherman (Styx). От 2012 г. досега Intelligent Music Project е издала шест албума.

Подобни статии