Италианският тенор Федерико Пачоти гостува за първи път в България

Италианската сензация в класическата музика Федерико Пачоти пристига в България за първи път на 12 юни 2022 година, съобщават организаторите от "София мюзик ентърпрайсис" (СМЕ).

Той ще излезе на сцената на Античния театър в Пловдив, заедно със специален гост - сопраното Снежана Драмчева, и музиканти от Софийската филхармония с диригент маестро Найден Тодоров.

Ще звучат арии на Верди и Пучини, някои от най-емблематичните италиански канцонети, както и музика от новия албум на Пачоти.

Той е тенор, композитор и продуцент. Открива, че музиката е неговата страст още в детските си години. Кариерата му започва, когато е на 13 години. Заедно с групата си печели награда в Санремо (2001). Въпреки че е почитател на поп и рок музиката, Пачоти открива истинското си призвание в красотата на класическата музика. Той завършва оперно пеене в една от най-престижните музикални институции в света - "Санта Сесилия" в Рим.

През 2016 г. издава своя първи албум Rosso Opera, който се изкачва на върха на класациите за класическа музика. Пачоти е пял на едни от най-емблематичните сцени в света - Арена ди Верона, зала "Кадоган Хол" в Лондон, Световната кула на Lotte в Сеул.

Снежана Драмчева е родена в Пловдив, в семейство на музиканти, което разпалва интереса й към музиката още от дете. Завършва музикалното училище в Пловдив, а след това и Националната музикална академия в София. Става част от трупата на Софийската опера, а скоро след това започва и международната й кариера. Пяла е на едни от най-престижните сцени в света, а от 2000 година е солист в Teatro Lirico d`Europa и операта в Балтимор.

 

Подобни статии