ИТН канят всички парламентарни групи за преговори, без ГЕРБ

От ИТН ще поканят на среща всички партии в НС, без ГЕРБ. Това стана ясно от думите на Филип Станев и Станислав Балабанов в кулоарите на парламента. Тя поясниха, че поканите ще бъдат пратени днес до ДБ, ИБГНИ, БСП, в това число и ДПС. Самите разговори пък ще се проведат в следващите дни в самата сграда на парламента.

Балабанов поясни, че такъв е смисълът на демокрацията и е логично тези разговори да се водят в НС, да бъдат практични в името на това България да има стабилно правителство.

На въпрос дали не се притесняват войната между ДПС и ДБ, Балабанов поясни, че са длъжни да поканят всички, без ГЕРБ, за да ги чуят. Поясни, че се съобразяват с общественото мнение на хората. Целта била да обсъдят идеите си. Скоро ще станат ясни и часовете, като срещите ще са публични.

Станев на свой ред поясни, че чистата математика от конфигурацията на партиите на протеста нямат 121 депутатите и в името на желанието на гражданите за стабилност се налага да се проведат тези разговори. Иначе този кабинет няма как да се състои. По думите му няма да преговарят за имена и постове, а за приоритети и политики.

Не отговориха дали това наистина ще доведе до стабилен кабинет. Станев поясни, че всичко което се случило в България е заслуга на ГЕРБ последните 12 години.

Подобни статии