Ивайло Мирчев: Естония с милиони си електронизираха страната, а ние с милиарди още сме с леля на гишето

"Кирил Петков и Асен Василев са наши съмишленици, нека да заявят какви политически ходове ще предприемат, за всички да е ясно, че "Демократична България" е отворена за тях. Ако искаме управление на разумната част от обществото мандата трябва да е в ДБ и мястото на Петков и Василев е в ДБ". Това заяви депутатът Ивайло Мирчев пред БНР.

"Хакерска атака не е имало при преброяването", бе категоричен Мирчев. Според него проблемът е, че хората губят доверие в електронното преброяване.

"И през 2011 г. 40-50% се преброиха електронно, това че 2-3 дни не е работила системата..., но предния път бе проблемът с НАП (когато изтекоха данните на много хора в интернет - бел. ред.), борим се да има електронно гласуване през Интернет, но хората отговарят: Какво говорите, данните ни изтекоха в интернет?", каза Мирчев.

"Естония с милиони си електронизираха страната, а ние с милиарди не можем и още сме с леля на гишето", посочи той.

Когато попитал, в една институция му казали, че било направено проучване и че 85% от хората предпочитали да си стоят по опашки. "Не можах да повярвам", отсече той.

Хората, които гарантират че ще се борят срещу Гешев, са със заешки сърца, омекват им колената и рязко започват да липсват от комисии, от заседания, от доста широк спектър и основната част са в БСП, това е разочароващо защото се разминава с политическите заявки", заяви Ивайло Мирчев от ДБ.

Подобни статии