Иван Динев-Устата на 44: Време е смехът да победи страха

На 10 октомври Иван Динев, по-известен като Устата, отбелязва своя 44-ти рожден ден. На самия ден той почерпи семейството си, без да вдига шумно парти. „През пандемията обърнах доста внимание на готвенето. Скоро ми подариха хубава книга и ще сготвя на семейството си нещо по нея, което да им хареса. Имах други планове, но това беше в началото на годината, сега нещата се промениха и ще си бъдем у дома“, сподели пред „Телеграф“ Иван.

Този път рожденият му ден е още по-специален за него, тъй като едва не загуби живота си в катастрофа преди 4 месеца. Щастлив съм, че този октомври имам рожден ден, претърпях много сериозна катастрофа. В първите няколко месеца постепенно осъзнаваш какво е можело да се случи, започваш да ставаш по-отговорен... Давам пример, прибирам се преди ден по магистралата и гледам колите пред мен как карат - все едно, че съм в електронна игра. Разминават се, бързат... В един момент виждам верижна катастрофа, без ранени, слава Богу... Докато не попаднеш в нещо подобно, ти не можеш да усетиш ужаса. При мен беше друго - изчаквах да мине кола с предимство, докато бях в спряло състояние... Има още една такава позната история, която за съжаление завърши трагично. Лошо е, затова вниманието на хората зад волана е важно, и не само зад волана... Важно е дали е изправен самият автомобил. Трябва да бъдем отговорни, изглежда обаче, че безотговорността ни заобикаля“, спомня си за инцидента Устата. В трудния момент след катастрофата любовта на семейството и приятелите му помага да върне усмивката си бързо и да се радва на всеки миг. „Това, което най ми изпълва сърцето с оптимизъм, е любовта на любимите ми хора, подкрепата на приятелите. Това много добре ми повлия“, категоричен е той.
Самият той също ще си направи подарък за рождения ден - шоуто си „Звездите отзад“. След напълно разпродадения и първия по рода си у нас Comedy Roast от октомври 2020 г. Устата избра да сподели за втори път рождения си ден с публиката в столичния клуб. Шоуто, чиито специални гости ще бъдат избраният за комедиант №1 Георги Кючуков и Александър Маринков, ще бъде и последното в календара на артиста за тази година. Може би за последен път пред софийска публика ще представя по-разширено и впечатляващо моето шоу „Звездите отзад“. Миналата година на рождения ми ден за първи път направих комеди роуст - осмиване на публична личност. Бях събрал най-добрите комедианти в България и ми направиха прекрасен комеди роуст. Тази година те ще ми гостуват на биографичен спектакъл „Звездите отзад“ - абсурдните ситуации в българския шоу бизнес. През последните няколко години се насочих предимно към тази сцена, защото съм на мнение, че след като един артист пораства - ставам 44 калибър, с него порастват и неговите фенове, а той не би трябвало да се стреми да се харесва на друго поколение, защото рискува до голяма степен да стане смешен. Аз искам да съм смешен на сцената, а не извън нея“, споделя Устата.
Организаторите уточняват, че входът е забранен за Софи Маринова, Евгени Минчев, Азис, 50 cent и други провинени. „До голяма степен се засягат техните звена и те са на служебната линия на този моноспектакъл. Обичам да се шегувам и в самите текстове на парчетата, които съм написал. Винаги демонстрирам ирония към събития и дори към публична личност, винаги съм се стремял да гледам с ирония и сарказъм на злободневни теми и събития, на провокативните действия на някои от публичните ни личности... Тук продължавам тази линия, но разказвам за истински истории, които се случват зад сцената и те са невидими за публиката. Най-големият комплимент за мен е, че много често след края на шоуто ме питат кое от всичко е истина, а това ме кара да мисля, че съм се справил добре, като съм го построил по този начин, и второ, че съм изживял абсурдни моменти, които от днешна гледна точка са изключително забавни. Говорим за срещата ми с 50 cent , турнето ми със Софи Маринова в Америка и Европа, близките ми срещи с Евгени Минчев и Азис и т.н.“, разяснява Динев.
Устата често казва, че има чувство за ирония и самоирония, което в тези тежки времена е изключително важно, защото именно позитивната мисъл ще ни помогне да преодолеем трудния период, в който се намира цялото човечество. „Време е смехът да победи страха. Комедията точно в този момент най ни е нужна. Изключвам ситуацията с ковид. Като цяло сме заобиколени от комедия - като започнем от политическия ни живот та до семейната ринопластика. Има на какво да се усмихваме и затова не трябва да изтърваваме всяка възможност“, убеден е артистът. С интерес питаме как Ковид-19 е преминал през неговия живот и този на семейството му, а той отговаря: „Да оставим настрана музикантите и певците и това, че са лишени от възможността за работа. Много неприятно, но ще има едно отражение според мен, което се отразява върху децата, аз виждам как на голямата ми дъщеря не й е приятно да учи онлайн. Нормално е. Магията на училището - освен че човек научава много, той се социализира. Училището е подготовка за работното място след време. Децата са много, много потърпевши“. За финал като всеки рожденик той си пожелава: „Ще си пожелая утре да бъда по-усмихнат, а утре пак ще си го пожелая - за другия ден“.


Последната песен със Софи била сантиментален проект

През юли тази година Устата издаде нов дует с фолкпевицата Софи Маринова, с която имат емблематични и неостаряващи хитове като „Бурята в сърцето ми“, „Точно ти“ и др. „Направихме дует със Софи. Направихме нещо сантиментално, подарък за всички хора, които толкова години слушат и продължават да слушат парчетата, които сме направили“, споделя Иван, а на въпроса ще прави ли още музика, той допълва: „Интересен момент по отношение на музиката, не мога да кажа, че вече никога няма да правя песен. По-скоро ми хрумна това парче и го направихме, предложих нещо, което и лично за мен да е стойностно. И то се получи според мен, а и според отзивите на хората. Забавлява ме и ми доставя удоволствие. За един артист, ако не му доставя нещо удоволствие, как да доставя радост на хората?“.

Помага на дъщеря си в домашните

Иван Динев е изключително отдаден баща. Той има две дъщерички - голямата се казва Ема, а малката Лора. Втората е първокласничка, а звездният й татко й помага в уроците. „Преди интервюто писахме ченгелчета... Дъщеря ми ми направи комплимент, каза: „Тате, много ми е забавно да уча с теб“. Това е много хубаво, защото означава, че тя с желание го прави. Искам да я науча да не гледа на нещата от живота и това, което се случва, като проблем или нещо, което да й развали деня... Да започне с добро настроение малко по малко, пък докъдето стигне... Не е нужно да прочетеш книга за три часа, чети я с удоволствие за три дни. Не трябва да правим нещата насила“, категоричен е артистът.

 

Подобни статии