Изабела Янкова прави фурор в елитния маутинбайк тур

Снимка: no-brainz.eu

Българка е лидерка за Световната купа по маутинбайк в дисциплината даунхил (спускане). Изабела Янкова дели първото място с още две състезателки няколко кръга преди края на веригата от елитни надпревари за ценния трофей.

Този огромен успех за родното колоездене стана факт след като родената в Тетевен талантлива 17-годишна българка спечели два медала - сребро и бронз на стартовете в Австрия и Франция.
На пресконференция днес Фондация "София - европейска столица на спорта" отличи новата звезда на световния маутинбайк с ваучер на стойност 500 лв. за спортна екипировка в магазините на елитна фирма и с готовност да подпомогне участието на Изабела във финала за Световната купа като поеме половината от разходите за пътуването до САЩ през есента.
Янкова благодари за помощта и сподели подробности за последните си успехи, както и целите в най-близките състезания - европейско първенство и световна купа Словения, още два старта за ценния трофей в Европа и финала в Щатите, както и световно първенство в Италия.

Подобни статии