Изоизолация - или как с няколко рула тоалетна хартия и повече мерак се прави изкуство (СНИМКИ)

Въздействащ начин да покажем на коронавируса, че не ни пука за него, защото и това ще мине и ще замине, но шедьоврите - те са наистина вечни

Извънредното положение се изсипва леко между пръстите като пясък. Като пясъка, който тази година едва ли ще видим. Пандемията промени живота ни и ни накара да се замислим за начина, по който досега сме живели. Някои намериха утеха в нещо непреходно и се отдадоха на изкуството. Вече ви запознахме с лудостта, наречена Quearteencasa (виж тук). Сега се пренасяме в Русия. Естествено, добре оборудвани с маски, шлемове и защитни облекла, защото ситуацията там никак не е добра. Но изкуството е това, което сваля границите и премахва извънредното положение навсякъде. Така че, заповядайте. Добре дошли в приключението "Изоизоляция".

Това, което ще видите е предизвикателство, но и един съвременен прочит на изкуството и начин да се измъкнем поне за кратко от хватката на коронавируса. Единственото, което трябва да направите, за да станете част от тази голяма общност - "Изоизоляция", е да си изберетем шедьовър, който да повторите. Позволени си всякакви подръчни средства - рула тоалетна хартия, парчета шунка. В Русия такина картини и скулптури се правят буквално на всеки десет минути. Най-важното е самоиронията и разбирането, че това е един чудесен начин на забавление. Но да не губим време - огледайте се и вижте кои предмети ще участват и във вашия шедьовър. Вие сте!

Подобни статии

 • Венци Занков и неговата метафора за срутеното битие

  Венци Занков и неговата метафора за срутеното битие

  Самостоятелна изложба живопис, скулптура и неон на доц. д-р Венцислав Занков може да се види в галерия „Райко Алексиев“ на Съюза на българските художници до края на месеца. 12 голямоформатни платна, съчетани с пластики от чугун, изграждат цялостното пространство на експозицията „Пред мен“. Екзистенциалната самота е емоционална доминанта в изложбата.

  82
 • Света Богородица под четката на Иван Юруков

  Света Богородица под четката на Иван Юруков

  Актьорът и режисьор Иван Юруков изгря в нова роля, но този път не на театралната сцена. Звездата на Народния театър е талантлив художник, това доказват и последните публикувани кадри в официалния му профил в социалната платформа Инстаграм. На тях се вижда образът на Света Богородица, който все още не е довършен, както и уловеният с четките артист.

  220