Изпълнителят Стефан Илчев: Сбъднах мечтата си да снимам мама в клип

"Човек, ако се концентрира и влага емоциите, енергията и силите си да създава нова музика, ето че нещата се получават. Говоря за себе си. Не смея да казвам нещата категорично, защото не знаем утре какво ще се случи. Има нови неща, които подготвям. Дай Боже, да зарадвам всички, които харесват това, което правя с нова музика", казва изпълнителят Стефан Илчев.

- Г-н Илчев, в последните няколко месеца сте изключително продуктивен, преди боени дни издадохте самостоятелната си песен, а преди това и дуетът с Тони Димитрова.

- Има и още, и още, и още. Така че предстоят още хубави неща от мен. Радвам се, че имам възможността да работя отново с Тони Димитрова.

- Вие с Тони сте приятели много отдавна. Как се случиха нещата за второто ви парче?

- Много приятна покана получих по телефона от Игор Марковски, който ни беше подготвил  изненада, за която и двамата не знаехме. И каза – като получите имейла, ще видите изненадата и моля на другия ден да ми дадете отговор какво, как, защо. При което аз веднага отворих на писмото и видях, че поканата е към мен и към Тони. Супермного се зарадвах. Предната песен беше с кауза за онкологично болните хора. И не е песен, която да пееш по участия, затова пък тази е такава, която можеш да изпълниш навсякъде.

- Може да се каже, че пък това е песен с мисия, защото слушайки я помага да осъзнаеш кои са важните неща в живота?

- Абсолютно съм съгласен. И както Тони я кръсти, това е песен Приятел. Наистина всеки един от нас има нужда да знае, че има човек до себе си. Било то любим човек, било то приятел, близки, познати, роднини. Все хора, от които очакваме тази искрена подкрепа. Затова наистина близкият е един прекрасен лъч надежда за всеки един от нас, защото всеки един според мен може да се намери в текста на песента.

- Смятате ли, че това, което ни се случва последните две години, цялата пандемия, успя да ни направи малко по-добри?

- Аз съм на мнение, че всяко едно нещо, което се случва, ако не прочетеш правилно сигналите, които иска и ни казва природата или висшата сила, която е над нас, която все пак определя нещата, които ни се случват на нас, хората, тук, на Земята, няма как... Всеки един от нас учи житейските си уроци и всяко нещо, което ни се случва, и всяко нещо, което предстои – всеки един трябва да излезе от тази ситуация със свой собствен отговор. Може би това е едно от нещата, за които допринесе тази пандемична обстановка в целия свят. И може би е нещо с цел, за да може човечеството по някакъв начин да израсне и да осъзнае абсолютно кои са важните неща. И много, много се радвам, че тази песен до голяма степен ги описва.

- В днешния свят трудно ли се намират приятели?

- Трудно се намират искрени хора, защото приятелството за мен е нещо, в центъра на което е искреността. След това идва доверието и след това се изпитва и се доказва с години. Няма как да задържиш някого до себе си насила, и също няма как един човек да стои някъде насила, ако мисли, че не е желан. Затова, когато растем, поумняваме, помъдряваме и винаги някой човек от живота ни отпада. Но това са нормални неща.

- Във видеото с Тони вие влизате в  ролята на пощальон. Коя е новината, която искате да получите и която искате да предадете на света?

- Много искам да предавам щастие и да получавам такова, защото щастието е обединител на много хубави неща, които човек обича да чувства, да споделя, да приема, да дава на всички, които го карат да се чувства добре. И точно това искам – всеки да се чувства щастлив. И ако мога с един плик с клеймо на щастието да стигна с песен и с хубава музика до всеки един човек, който има нужда да приеме тази хубава енергия. Това искам да предам на хората. И да получавам, разбира се, тази обич, споделеност.

- Последната ви песен носи името All for you. Разкажете ни за нея.

- Много, много си харесвам тази песен. И след всяка една самостоятелна песен се усеща как израствам, как клиповете стават по-различни. Много готино минаха снимките. Цял един ден на стадион „Славия“. За което искам да им благодаря. Имаше един човек, който отговаряше за всичко на стадиона. Много съм доволен от гостоприемството там. Тези пръскачки отгоре, които пръскат стадиона, специалните тренировки, които проведохме с треньор, който ми показа част от упражненията, които правя. За цялата черно-бяла и цветна визия благодаря на Александър Молов за видеото. Много съм благодарен на всички, които взеха участие във видеото. Специално искам да благодаря на актрисата Боряна Братоева, на Емил Нейков, който е млад боксьор, изключително добър и надежда, на Елица Попова. И най-най-най-специално искам да благодаря на моята майка, която буквално за един ден се съгласи да дойде, да снима и на другия ден да си тръгне за Бургас. Много хубава идея, която дойде от Петър Андонов, прекрасния актьор, който винаги ми помага с идеи. Исках да видя майка си във видеото. И се случи.

- Клипът е доста различен, а защо на английски е парчето, а не на български?

- Иска ми се да правя различни неща на фона на всичко, което е толкова уеднаквено последните години. Искам да оставя забелязано и виждам, че се получава до този момент. Искрено се надявам и с музиката да е така. Защото всички знаем Мага какви хитове прави и какво продължава да пише за българската музика  и оставя името си в историята на съвременната българска поп музика. Затова искам и на него да благодаря за музиката и аранжимента. Хубавото в случая е, че имам и българска, и английска версия на тази песен. Решихме видеото да е на английски, като има и българска версия.

Да. Английската версия на текста е на Крум Георгиев, който е композитора на „Любовта“. А пък текста на български е написал отново Добромир Банев. Само ще издам, че българската песен се казва „Игра“.

- Говорили сме с вас в предишно интервю, че много искате да се снимате във филм. Тази година успяхте да сбъднете това желание с участие в „Завръщане 2“. Хареса ли ви на снимачната площадка?

- Така е, случи се. Много съм благодарен от поканата на Башар Рахал и Ники Илиев да се снимам във втората част на филма им „Завръщане“. И живот и здраве, доколкото разбрах датата, която е определена за премиера на филма, е 14 февруари. Надявам се моето появяване във филма да зарадва зрителите, всички, които харесват това, което правя. И да ме видят и в светлина, в която досега и аз самият не съм се виждал във филм. Освен с музика към филм. Хареса ми и мисля, че мога да покажа още.

И затова приветствам всички, които гледат моето последно видео, да видят какъв актьор мога да бъда и защо пък да не получа още някоя покана за някоя по-голяма роля.

- Какво се случва с голямата мечта – Америка, дуета с Марая Кери?

- Мечтите са за това да има неща, към които да се стремим. При мен фактът, че съм я срещнал... това е плод на над 20-годишни мечти и желания. Няма невъзможни неща. Продължавам да се движа. Никой не ме е спрял, не ме е закотвил. И затова казват хората, „ако нещо не ти харесва, премести се, не си дърво, не си закован“. Ще дам пример със Зуека. Има право на избор човекът и отива на друго място, където ще се чувства по-добре.

- Какво ви прави щастлив в момента?

- Музиката както винаги. И моето куче. Тя е почти навсякъде с мен. Пътува безпроблемно вече и със самолет.

- Какво ви предстои в най-близко бъдеще?

- Дай Боже, да може да се работи всичко с тези рестрикции, да стигне до по-добър финал. За целия бизнес и всички хора, които се занимават с изкуство. Но не е невъзможно. Човек, ако се концентрира и влага емоциите, енергията и силите си да създава нова музика, ето че нещата се получават. Говоря за себе си. Не смея да казвам нещата категорично, защото не знаем утре какво ще се случи. Има нови неща, които подготвям. Дай Боже, да зарадвам всички, които харесват това, което правя с нова музика.

 

Подобни статии