Янез Янша "туитна" европейски парламентаристи, нарече ги "марионетки на Сорос"

Словенският премиер Янез Янша отново провокира с туит, в който нарече "марионетки на Сорос" редица европейски парламентаристи, на което реагираха председателят на Европейския парламент Давид Сасоли и нидерландският премиер Марк Рюте, предадоха информационните агенции.

Янша публикува в Туитър фотомонаж с десетина европейски депутати, критично настроени към неговото управление, и директно ги обвини, че са "марионетки на Сорос".
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли реагира бързо в Туитър. "Искаме от Янез Янша незабавно да прекрати провокациите към членовете на Европейския парламент. Нападките срещу членовете му са и нападки срещу европейските граждани. Конструктивно сътрудничество с ротационното председателство на ЕС може да се основава само на взаимно доверие и уважение", написа Сасоли.
"Липса на добър вкус" от страна на Янез Янша. Осъждам това по възможно най-острия начин. Правителството предаде това чувство на словенския посланик в Хага", написа и нидерландският премиер Марк Рюте, предаде АФП.
Янша отговори на Рюте със серия туитове, като напомни за убийството през юли в Амстердам на разследващия журналист Петер де Врийс.
"Добре, Марк, не губете време с посланиците и свободата на медиите в Словения. Със Софи инт Велт защитете вашите журналисти от убийства по улиците", написа Янша.

Подобни статии