"Жената чудо 1984" дебютира на голям екран и на НВО Макс на Коледа

За разлика от други филмови продукции, "Жената чудо 1984" няма да пренебрегне киносалоните, нито ще отложи премиерата си за 2021 г.

Последният голям блокбъстър за белязаната от пандемията 2020 г. излиза по кината в САЩ на Коледа и ще бъде достъпен за абонатите на платформата HBO Макс безплатно за един месец, съобщи АП, като цитира съобщение на "Уорнър Брос".

Продукцията ще дебютира в кината извън САЩ на 16 декември.

След първия месец на безплатен достъп в платформата на НВО, "Жената чудо 1984" ще бъде прожектиран в кината още няколко седмици, преди да бъде пуснат на стрийминг платформата до поискване.

Това е безпрецедентна стратегия за филм от такъв ранг и знак за необичайните решения, към които много холивудски компании трябваше да се насочат във времето на Ковид-19. Повечето големи премиери, планирани за 2020 г., бяха отложени за 2021 г. или се състояха на стрийминг платформите със специална цена за достъп, както постъпиха от "Дисни" с игралната версия на "Мулан".

"Жената чудо 1984" е голяма продукция за "Уорнър Брос". Първият филм донесе на студиото над 820 милиона долара от глобални продажби през 2017 г., а продължението под режисурата на Пати Дженкинс с Гал Гадот в главната роля е очаквано с нетърпение не само от феновете, но и от собствениците на киносалони. В отделни райони на САЩ през последните месеци отново започнаха да затварят кинозалите заради пандемията от новия коронавирус.

"В някакъв момент трябва да избереш дали да споделиш любовта и радостта, които можеш да дадеш. Обичаме филма си, обичаме и феновете си, затова искрено се надяваме, че нашият филм ще внесе малко радост и ще е компенсация за вас в този празничен сезон", написа Дженкинс в Туитър.

Изпълнителният директор на "Уорнър мидия" Джейсън Килар обясни, че компанията ще оценява резултатите от филма по "напълно нов начин".

"Малко над четири милиона почитатели в САЩ се насладиха на първия филм за жената чудо в първите дни от прожекциите му през 2017 г. Възможно ли е това да се повтори тази Коледа с "Жената чудо 1984" в кината и на НВО Макс? Очакваме с нетърпение да научим и правим всичко по силите си да дадем право на избор на зрителите", написа той.

Подобни статии