Жител на Тексас удари джакпота от ваксинационна лотария

Снимка: ЮПИ Талони за лотария

Жител на щата Тексас получи безплатен лотариен талон, след като се ваксинира против COVID-19, и удари джакпота, предаде агенция ЮПИ.

Гари Смит от град Арлингтън навестил близките си в щата Арканзас и решил да си постави там втора доза от ваксината. Казали му, че може да получи безплатен лотариен талон за 20 долара или сертификат на същата сума за лов или риболов в рамките на щатската програма за стимулиране на имунизацията. Гари избрал талона, изтрил защитния слой и видял, че е спечелил един милион долара – джакпота от играта „$1 Million Spectacular”. „Просто не можех да повярвам на очите си, мислех си, че ме лъжат“, заяви той. Бабата на Гари станала първият човек, с когото той споделил радостната новина. „И двамата бяхме в пълен шок! Тя веднага поиска да отиде и да си купи друг талон“, разказа младият мъж. Смит планира да похарчи част от парите, за да си плати сметките, а също така да вдигне сватба и да отиде на меден месец.

Подобни лотарии се организират и в други щати с цел да се стимулира ваксинацията. В Калифорния например голямата награда е 1,5 млн. долара.

Подобни статии