Какви професии подхождат на отделните зодии?

Стрелецът не търпи авторитети и трудно се подчинява, Рибите трябва да се научат да плуват срещу течението, Лъвът е роден да бъде началник

Парите отиват при онзи, който обича това, с което се занимава. Затова, когато правите дългосрочни планове с какво ще се занимавате, не е зле да ги съобразите със своя характер. Но понякога това е толкова трудно.

Още в ранна възраст имаме идея какво ще работим, когато пораснем. В повечето случаи тогавашните намерения не се сбъдват. Малцина са тези, които целеустремено вървят към бъдещата си професия толкова продължително. Много често до самото завършване на училище нямаме представа с какво ще се занимаваме. Записваме нещо - под влиянието на роднините или приятелите. И изведнъж получаваме просветление, че можем да се реализираме в нещо съвсем различно. Мнозина запазват неудовлетворение от избора си цял живот. Как да направим така, че да изберем професия, която съответства на характера ни и в същото време ни е по сърце?

В продължение на хилядолетия астролозите са сверявали характерите на хората с времето на тяхното раждане, в резултат на което са забелязали склонностите на представителите на различните знаци на Зодиака към едни или други професии. Терецът, например, съблазнен от добрите пари, може да си избере работа, свързана с чести командировки. но тези пътувания ще го накарат да започне да нервничи и да се подтиска, а това ще се отрази негативно на самочувствието му. Затова пък на Близнаците отлично им пасват професии, свързани с пътешествия. Затова, ако възнамерявате да смените работата си, хороскопът може да ви е от помощ и да ви подскаже как да избегнете грешките, както и да ви насочи в коя област ви чакат пари, кариера и успех. А оттам-нататък вече всичко зависи от вас.

Овен
(21 марта – 20 април)

Този знак по право се смята за един от най-добрите за кариера. Овенът е амбициозен, честолюбив, активен, притежава ярко изразени лидерски качества и всичко това му помага да постига своето. Овенът освен това умее да взима решения както за себе си, така и за другите, и предпочита да не е е обикновено болтче в машината, а да носи отговорност за своята част от работата. Неговата самостоятелност, увереност в себе си, ентусиазъм и творчески подход могат да му помогнат да постигне кариерни върхове в почти всички области, както и да заеме ръководни позиции. Овенът може да е отличен мениджър, политик, оратор, журналист, бизнесмен и предприемач.

Телец
(21 април – 21 май)

Телецът е целеустремен знак на Зодиака. Той знае какво иска да постигне и е готов да преодолее всякакви прегради по пътя си. Неговото упорство и способност към упорит труд го правят незаменим работник, който цени началството. Отговорността на Телеца и неговото умение да взима бързи решения могат да му помогнат да направи добра кариера в бизнеса и производството, а също така и като животновъд, фермер, инженер, актьор, музикант и доктор. Но кариерата не е главната му цел. Високата длъжност е необходима на Телеца преди всичко за това, да гарантира стабилността си и материалното си състояние.

Близнаци
(22 май – 21 юни)

Благодарение на своите способности, Близнаците са способни да направят добра кариера, но само в строго определени области. Работата е там, че рутината пречи на Близнаците, а това означава, че те не са склонни дълго да се задържат на обикновена работа, ако се налага да преместват папки от едно на друго място. Освен обикновената скука, враг на Близнаците и е и недостатъчната упоритост. Близнаците бързо се отегчават и скачат от една на друга идея. Те нерядко сменят различни професии. Затова, ако дейността им е свързана с общуване с различни хора, нови впечатления и честа смяна на обстановката, Близнаците нямат равни. Те могат да бъдат отлични оратори, политици, бизнесмени, репортери. В тези случаи емоционалноста острият им ум ще им гарантират чудесни доходи и блестяща кариера.

Рак
(22 юни – 22 юли)

Ракът често е лишен от професионални амбиции и цели, но способността му да намира бързи решения дава своите плодове. Благодарение на това, той прави малко грешки и привлича вниманието на началниците към себе си. Това му помага да заеме своя ниша в професионалната сфера, за която никой не може да претендира.

Ракът може да се реализира в различни области, но особоне добре - в търговията, хранителната промишленост, недвижимите имоти, банкерството. Естетичният му поглед върху света може да се прояви и в професии, свързани с изкуството: дизайн, фотография, музика, литература.

Лъв
(23 юли – 23 август)

Лъвът е роден ръководител. Даже на по-скромни длъжности, той умее да организира хората около себе си, способен е да взима решения и да носи отговорност за тях.Практичността му помага да не се хвърля на фантастични проекти. Той се захваща само с неща, които смята за изгодни и перспективни. Всички тези качества правят Лъва добър работник, особено на ръководни или организаторски длъжности. Освен това, покровителственото отношение на Лъва често го подтиква да си избере професия, свързана с преподавателска или консултационна дейност или пък работа, която ще му донесе известност. От него може да се получи чудесен политик, лекар, педагог, актьор, режисьор, юрист, съветник, писател.

Дева
(24 август – 22 септември)

Девата е незаменим работник, защото блика от работохолизъм. Тя не само прекрасно изпълнява най-прецизните и пипкави работи, но и притежава трезв и аналитичен ум. Ако трябва да въведе ред някъде, тя се справя перфектно. Но честолюбието пречи на Девата да заема високи позиции. Най-добре може да се реализира в професии, свързани с издателства, в сферата на услугите, науката и медицината, а също и в банковото дело.

Везни
(23 септември – 22 октомври)

Благодарение на своята находчивост, Везнте рядко правят грешки, в това число и на работното място. Това им дава преимущества пред много по-напористи и амбициозни колеги. Колкото по-дълъг трудов стаж имат, толкова повече се увеличава възможността ръководството да оцени деловите им качества, макар и те да не се набиват на очи от пръв поглед. Везните са достатъчно активни, умеят да се концентрират и никога не въртят интриги. Могат да се реализират отлично в области, където тяхната дипломатичност и изобретателност ще могат да се проявят: от издателски бизнес и здравеопазване, до правото и политиката.

Скорпион
(23 октомври – 21 ноември)

По натура Скорпионът е победител, който умее да постига своето. Той е безгранично уверен в собствените си сили и по пътя към целта си е способен да преодолява всякакви прегради, затова почти винаги получава това, което иска. Друг въпрос е, че неговите хоризонти са твърде широки, а целите му невинаги са свързани с работата. Въпреки това, ако Скорпионът има желание да направи блестяща кариера, да изобрети нещо или да открие нов закон във физиката, то бъдете уверени, че това ще се случи. Неговият интелект, развита интуиция и навик да разчита само на себе си, могат да отворят всички врати пред него.

Своите таланти Скорпионът може да реализира в различни области, свързани с изследователска дейност, където той е истински откривател. Може да стане великолепен учен, журналист, психолог, психиатър, писател, хирург, изследовател, детектив и т. н.

Стрелец
(22 ноември – 21 декември)

Стрелецът е лек като вятъра, а в работата това е както негово преимущество, така и недостатък. Той не признава натиск и ограничения и атова му е трудно да ходи на работа, без да закъснява, да не говорим за други ограничения на неговата свобода. Освен това Стрелецът не признава авторитетите и едва ли ще позволи на началника да го командва или да преглъща дипломатично обидите. Всичко това прави характера на Стрелеца не особено подходящ за върхове в кариерата, особено ако трябва да се състезава с натегачи. Талантите му обаче са безспорни, а сред тях водещите са ентусиазъм, енергия, искрен интерес и любов към всичко, което прави, искреност, жив ум. Стрелецът може да се чувства добре в области, свързани с общуване, активна дейност и даже висока степен на риск. Подхожда му да е спортист, актьор, каскадьор, журналист и т.н.

Козирог
(22 декември – 20 януари)

Козирогът е един от най-успешните знаци на Зодиака за работа и кариера. той е честолюбив, упорит, деловит, силен, тоест притежава всички качества да стане ръководител и да се реализира в професията си. Без да бърза, той постига кариерни висоти, като преодолява всякакви препятствия по пътя си. Има шанс да преуспее, ако си избере професия на учен, учител, лекар, инженер, управител, бижутер, импресарио, чиновник, изследовател.

Водолей
(21 януари – 19 февруари)

Водолеят е знакът на гениите. Сред тях често се срещат свръхнадарени хора, но има една подробност - те трябва да бъдат разбрани и оценени от ръководството. И действително, колкото и да е талантлив, Водолеят трябва да намери общ език с началството, ако не иска да си навлече беди. Свободолюбието на Водолея не признава нормите. Той не е способен да се задържа на едно място и сякаш има трън в задните части, което прави много лошо впечатление в работата, защото изглежда, че се скатава. Водолеят трябва да се ориентира към професии като художник, музикант, актьор, режисьор, където не му се налага да дразни околните с непостоянството си и склонността си да кръшка от работа.

Риби
(20 февруари – 20 март)

Рибите са много талантливы, но непрактични: в живота те могат да постигнат всичко или нищо. Славата, парите и властта не ги привличат, макар че са непоправими мечтатели. Не са достатъчно инициативни и често разчитат друг да ги напътства и да им помага, а в очакване на "джина от бутилката", който да изпълни всяко тяхно желание, може да премине целия им живот. Именно затова Рибите трябва да проявяват повече упоритост и понякога да плуват срещу течението. Тогава ще постигнат много.

Рибите се реалзират чудесно като стилисти, дизайнери, художници, певци и музиканти. Състраданието им ги прави незаменими работници в области, свързани с медицина и благотворителност. Много Риби умеят да гадаят и предсказват бъдещето.

Още по темата: зодии

Подобни статии