Калоян Паргов: Предизвикателство за Фандъкова е, че партия ГЕРБ вече не е на власт

Снимка: БГНЕС Калоян Паргов

Разместването на политическите пластове поставя пред нас, общинските съветници, и най-вече пред ръководството на Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова, огромни предизвикателства и трудности, които до този момент не бяха срещани. Това заяви председателят на групата на "БСП за България" по време на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Според Паргов, цитиран от БТА, това, че партия ГЕРБ не е на власт, представлява предизвикателство за кмета Фандъкова. По думите му тя трябва да покаже своите истински управленски умения и качества в една такава ситуация. Страната влиза в много особен период не само заради икономическата и здравната криза, но и заради особеностите на политическото ни битие в последната година, заяви Паргов.
Той добави, че пред всички общински съветници стоят няколко въпроса. По думите му на първо място това е кризата с коронавируса и четвъртата вълна, както и състоянието на здравния сектор, готовността за поемане на потърпевшите от тази четвърта вълна, организацията и въвеждането на мерки, както и стимули за всички потърпевши. Вторият голям въпрос според лидера на левицата в СОС е бежанският проблем. Събитията в далечен Афганистан никак не са далечни, защото те са на прага на нашата държава. Считам, че в най-скоро време трябва да проведем сесия по сигурността, включително касаеща и готовността на София за поемане или предизвикателството на евентуална бежанска вълна, която би създала сериозни проблеми, посочи Паргов.
Той каза още, че страната влиза в есенно-зимния сезон и на дневен ред отново излиза темата "Топлофикация". Общинският съветник смята, че е нужно изслушване в СОС, а не в парламента за получаване на подробна информация и от комисията по инженерна инфраструктура за състоянието и проблемите на "Топлофикация".
"Състоянието на общинските търговски дружества в COVID криза, нерешените проблеми с детски градини, подготовката на Бюджет 2022 и много други въпроси ще бъдат в дневния ред и на нашето внимание. Това изисква отговорност, конструктивност и търсене на разумни решения, а не само политиканстване предвид предстоящите предсрочни поредни избори", изтъкна още лидерът на градската организация на БСП.

Подобни статии