Кампания на родители в Хърватия против връщането на децата в училище

Група родители в Хърватия започна кампания против физическото присъствие на децата в училище при влошената епидемиологична ситуация в страната и настоя да им се даде възможност те да решават дали да пуснат децата си на училище, предаде Танюг.

Министерството на образованието съобщи, че ще настоява от 7 септември учебните занятия в училище да се развиват нормално, освен ако до следващата седмица новите случаи на заразени не станат толкова много, че да поставят под въпрос присъствието на учениците в клас.Скорошните рекордни 180 новозаразени обаче не говорят в полза на това решение.

Родителите, които не желаят децата им да ходят на училище, са организирали група във Фейсбук "Сигурността преди всичко". Те ежедневно настояват министерството да им разреши да избират как да учат децата им, като изтъкват, че не желаят някой друг да решава за сигурността и здравето на децата им.

"Смятаме, че спасяването на икономиката не бива да бъде приоритет над здравето на децата ни", обясняват организаторите на групата, която е основана на 8 август и вече има близо 1000 членове.

Подобни статии