Карадайъ в Разград: Целта на служебния кабинет не е да бъде бухалка срещу хората, а да организира провеждането на нормални избори

В Разград, в столицата на демокрацията, някой си позволява в европейска България да нарушава Конституцията и законите на страната, човешките, гражданските и политическите права и свободи. Това коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на Движението за президент, на предизборна среща, съобщиха от партията.

Повод за острата му реакция бе поредният полицейски тормоз над възрастни граждани и хора с увреждания в селата от региона. Бруталното отношение от страна на подчинените на Бойко Рашков униформени върху избирателите бе разкрито преди ден от зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, водач на листата на Движението в региона. То бе остро осъдено по-рано днес от Карадайъ и Ахмедов на митинг в Кубрат.

„Под благовидния предлог „борба с купуването на гласове” полицаи влизат в домовете на хора, които на миналите избори са гласували по законовия ред с ТЕЛК – решение в подвижни избирателни секции. Искат им обяснения, карат ги да подписват протоколи и така се опитват да ги сплашат. ДПС - Разград проведе среща с областния директор на полицията, подаде жалба в прокуратурата и обяви, че адвокати завеждат дела, за да защитят правата на избирателите", заяви лидерът на ДПС.

"Тези, които сплашват и тормозят избиратели, нарушавайки правата им, не са достойни гражданин нито на България, нито на Европейския съюз. Ще уточня кои са те - Румен Радев, който назначи служебно правителство с министър на вътрешните работи Бойко Рашков и неговите гавази, които са взели униформи явно от разградския театър“, възмути се Карадайъ.

"Демокрацията е в криза, държавността е в криза, дошло е време за нов етап от демократичното развитие на нашата Родина България", подчерта кандидатът за президент на ДПС.

По думите му в момента президентската институция има основна вина за политическата криза. "Целта на служебния кабинет не е да бъде бухалка срещу хората, а да организира провеждането на нормални избори. Не чрез милиционерщина да произвежда изборен резултат", припомни кандидат - президентът .

Той изтъкна, че президентската институция трябва да олицетворя единството на нацията.

Подобни статии