Каракачанов се скара на Христо Иванов заради Северна Македония

"Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония. Това, което той защити от трибуната на Народното събрание, е чужд, не национален интерес!". Това послание отправи към лидера на ДБ Христо Иванов председателят на ВМРО и бивш вицеприемиер Красимир Каракачанов. Повод за острата му реакция във Фейсбук стана речта на Иванов по време на откриването на 46-ото Народно събрание, по време на която той спомена Северна Македония.

Пред депутатите Иванов заяви, че страната трябва да прояви твърдост и смелост, за да решим проблема със Северна Македония. Не само да отстоим истината, но и да намерим начин да станем заедно членове на ЕС.

Каракачанов посочва, че това е станало на фона на за председател на парламента, в което зад Ива Митева от ИТН застанали т.нар. партии на протеста, но и ДПС. "Именно ДПС даде гръб на коалицията със странното съкращение ИБ(Г)НИ, ДБ и ИТН. Дори само назоваването на тези абревиатури извиква насмешливи асоциации. А тези хора се канят да управляват страната", казва Каракачанов. .

И добавя:"Ето как без никой да го пита Христо Иванов сам назовава посоката на действия на новите управници. Или по-скоро наместници на външни сили. Защото след такова изказване едва ли вече има съмнение, че ДБ и останалите в новата четворна коалиция са просто марионетки на външни интереси".

Според Каракачанов националният интерес на България е прост и той е "Македония да знае и помни българската си основа".

По думите му нашият национален интерес е в ЕС да влезе приятелска, а не антибългарска Македония.

"Затова Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония. Защото това, което днес каза, може да е всякакъв друг, но не и български интерес", завършва Каракачанов.

"Ето как без никой да го пита Христо Иванов сам назовава посоката на действия на новите управници. Или по-скоро наместници на външни сили. Защото след такова изказване едва ли вече има съмнение, че ДБ и останалите в новата четворна коалиция са просто марионетки на външни интереси, обръща внимание още лидерът на ВМРО в гневния си пост и отсича категорично: Нашият национален интерес е в ЕС да влезе приятелска, а не антибългарска Македония!", пише Каракачанов.

Подобни статии