Карамазов продаде фотографии за 75 хил. лв.

Актьорът реализира първата си изложба с 20 кадъра на деца

Владимир Карамазов

Звездата на Народния театър Владимир Карамазов продаде всички фотографии, част от първата му самостоятелна изложба, за над 75 000 лв. Това обяви самият той. Събраните пари ще бъдат дарени на СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев”.

„С д-р Благомир Здравков, който е директор на детската болница в София, направихме благотворителна акция за събирането на 75 000 лв. Парите трябваха, за да се купи важна и липсваща апаратура. Идеята дойде от мен и предоставих 20 кадъра на деца, които съм заснел в България и по света. Принтовете бяха върху калено стъкло и изглеждаха страхотно. Помолих Евтим Милошев да плати производството на принтовете и той го направи. Събрахме доста повече пари, което ужасно много ни зарадва. Всички снимки вече имат своите собственици. Подробен отчет за събраното и купеното болницата скоро ще представи“, сподели звездата от „Откраднат живот“ и „Дяволското гърло“. С дарените средства лечебното заведение ще закупи видеоларингоскоп, транспортен респиратор, транспортен монитор, оборудвана спешна чанта, портативен ехограф и реанимационна количка.

Владимир не уточнява с колко точно се е увеличила сумата. Част от заглавията на продадените фотографии са „Малкият зимен рибар“, „Новото поколение“, „Спомени от детството“, „Озарение“, „Ретро портрет“, „Петър“ и „Малкият шеф“. Децата, които красят снимките, са заснети както у нас, така и в чужбина. Припомняме, че с детски кадър артистът се нареди сред топселекцията на известната фотонадпревара в САЩ -  „Смитсониън“. Той бе отличен за снимката на Юсуф от Родопите, кадър, носещ името „Момче от планината“.

Подобни статии