Каратистка №1 се пуска на държавното по лека атлетика

Ивет Горанова ще бяга щафета 4 по 100 метра

Горанова е златна медалистка от европейските игри в Минск.

Най-добрата състезателка по карате Ивет Горанова ще участва на държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени. Надпреварата ще се проведе този уикенд на Националния стадион "Васил Левски”.

Горанова ще се пусне в щафетата 4 по 100 метра за жени с отбора на СКЛА Феникс 2004 (Плевен).

Европейската медалистка от Минск провежда функционалната си подготовка в Плевен под ръководството на Светослав Топузов, която е свързана именно с участието й на шампионата по лека атлетика.
От 20 до 30 август Горанова ще се включи в поредния лагер на националния отбор по олимпийско карате в комплекс "Аквалайф" в Кранево.
Лагерът е международен и ще бъде ръководен от националните треньори на БНФК. В него ще участват всички възрастови групи и той е част от подготовката на националните състезатели.

Каймакът на атлетиката ни ще се включи на държавното на националния стадион. Повечето от най-добрите ни състезатели ще вземат участие при разпределение на призовите места.

Сред заявените за участие са: Тихомир Иванов (скок на височина), Инна Ефтимова (100 и 200 м), Милица Мирчева (1500 и 5000 м), Митко Ценов (3000 м с пр, 5000 м, 400 м с пр), Йоло Николов (3000 м с пр. и 5000 м), Момчил Караилиев и Георги Цонов (троен скок) и Валентин Андреев (чук). Надпреварата по хвърляне на чук ще се проведе на стадиона на НСА.

 

Подобни статии