Кашкавалена супа от кухнята на Иван Звездев

Супа за душата - това е днешната ни рецепта от кухнята на Иван Звездев. Да ви е вкусно!

Продукти:

3 дребни картофа – 150 г

50 г масло

2 с.л. брашно

смлян черен пипер

1 филия стар хляб

200 г кашкавал

2 яйца

сол на вкус

1 - 2 с.л. лимонов сок

Приготвяне

Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. В тенджера се загрява масло и поръсва с брашно. Пържи се, докато стане с тъмен цвят. Разрежда се с 1,5 л студена вода и при непрекъснато бъркане се загрява и оставя да заври и да се уплътни. Посолява се. Подправя се със смлян черен пипер. Слагат се картофите и нарязан на дребно хляб. Варят се 15 минути или докато картофите станат готови. Тогава се слага настърган кашкавал и на умерен огън се оставя да се разтопи. Вари се няколко минути на слаб огън, като се бърка да не загори. Прави се застройка, като в купа се счупват яйца и поливат с лимонов сок. Разбъркват се добре. На тънка струя се наливат 2-3 черпака от бульона на супата при непрекъснато бъркане с тел. Супата се маха от котлона и на тънка струя се сипва застройката, като се разбърква енергично. След това супата е готова за сервиране.

Още на zvezdev.com

Подобни статии