Казанлъчанка бе осъдена да плати 1000 лева глоба, че пребила съпруга си

1000 лева глоба ще трябва да заплати собственичка и управител на търговско дружество в Казанлък , която през 2019-а година нанесла лека телесна повреда на съпруга си при скандал за упражняване на родителски права.

Решението е на състав при старозагорския окръжен съд, който е отменил присъда на казанлъшкия съд по казуса.

Според окончателно влязлата в сила присъда от 3 февруари т.г. неосъжданата преди това, омъжена и с диплома за висше образование Женя Т. К. е виновна за случилото се пред дома й на 22 септември 2019-а, когато бащата на дъщеричката й решил да се възползва от режима за срещи с него.

Пред очите на няколко свидетели се разиграла екшън сцена , при която мъжът отнесъл ритници по краката и драскотини от манюкир по лицето, като в крайна сметка, след намеса на униформени полицаи се наложило да си тръгне без момиченцето си.

Делото се точило година и половина, като при първоинстанционното разглеждане от 12 ноември м.г. в Казанлък присъдата била противоположна: тогава съдът преценил , че вината е на тъжителя Иво А. К. и той трябвало да заплати направените от майката на момиченцето харчове за адвокат.

Според окончателното решение Женя Т. К. ще трябва да наплати на съпруга си 500 лв за неимушествените вреди от ритниците и драскотините по лицето и още 732 лв за направените от него разноски по делата.

Дългогодишни юристи коментират, че това е само един от елементите на съдебните саги около упражняването на родителски прави, които в определени случаи продължавали с десетилетие, докато децата навършат пълнолетие и сами решават при кого от скараните мама и татко ще отидат да живеят.

Подобни статии

 • Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Районният съд във Велинград остави в ареста двамата братя, изнасилили и причинили смъртта на 42-годишен мъж от курортния град. Така 22-годишният И.К. и неговият непълнолетен брат И.К., на 17 г., ще бъдат зад решетките.

  109
 • Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  За зачестили кражби на регистрационни номера и части на автомобили, сигнализираха жители на столичния кв. „Захарна фабрика”. Потърпевши се оплакват, че колите им осъмвали с изтръгнати лайсни и решетки за броня, без акумулатори и катализатори. Апашите разбивали и странични стъкла, за да отмъкнат навигационни системи, предаде Нова тв.

  62
 • Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Случаят с джипа, с който в края на миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов опита да напусне страната, съвсем не е така прост, както се опитаха да го изкарат. Колата е издирвана от Интерпол по искане на Русия и съвсем не е нова, както твърдеше той. По случая разследването в ГДНП е вече няколко тома - има установени странни факти. Засега данните показват, че колата е произведена август 2018, а регистрацията ѝ е от 1 януари 2018 г. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след края на вътрешната комисия в парламента.

  154