Керана и космонавтите отвориха „Цех за сънища“

Оригиналните млади изпълнители Керана и космонавтите зарадваха почитателите си с новата си песен „Цех за сънища“. Дългоочакваното парче ще влезе и в предстоящия им дебютен албум, по който пловдивчаните все още работят.

Съставът, който с огромния си потенциал радва меломаните повече от година, и тук не разочарова верните си фенове, като умело борави с разнообразни стилове, инструменти и се фокусира върху лични и емоционални послания. За блестящия поетичен текст на парчето, което като музикална панацея лесно докосва всички сетива и в което без проблем много от слушателите ще успеят да вплетат и своята собствена история, както винаги е отговорна вокалистката на групата – Керана. Певицата, която в реалния живот носи името Юлия Йорданова, тук е заложила на темата за липсата, която най-силно се проявява във вечния ни приятел – съня. По аранжимента пък, както обикновено, работят нейните брилянтни космонавти – Павeл Видов на китара, Елена Илчева на бас, Преслав Пеев и Николай Бобчев на саксофон и Димитър Пенчев на барабаните.

А към особено меланхоличния текст по космонавтски чудесно се вписва и клипът, който успява без много действие и именно чрез него да изобрази онази болезнена „липса“, която всеки човек в даден момент от живота си е изпитвал. Простичките кадри успяват да насочат цялото внимание на поглъщащия творението върху самото него, върху нежната мелодия и текста и върху емоцията изживяване, която те дават и чрез която сякаш биваш отпратен извън време-пространството поне за миг.

А за да отбележат космическия си повод, Керана и космонавтите направиха първия си самостоятелен концерт в София след дългата принудителна пауза. Той беше проведен в столичен бар при силно ограничен капацитет и със спазване на всички актуални противоепидемични мерки.

Подобни статии