Кирил Петков: Заедно с Асен Василев ще вземем решението как да продължим промяната

Кирил Петков

Заедно с Асен Василев ще вземем това решение как да продължим промяната по най-ефективния начин и това обмисляме в момента, заяви на брифинг в Благоевград служебният икономически министър Кирил Петков. Имаме идеи, но ни е важно, докато сме служебни министри, да сме аполитични, защото иначе ще бъдем последните хора, които едва ли не използваме трибуната, за да си правим някакви пиар кампании, посочи пред журналисти служебният министър на икономиката.

Кирил Петков отклони въпроси на журналисти дали е поканен да бъде част от следващия служебен кабинет, както и дали ще създаде свой политически проект с думите, че е имал много положителни разговори с президента, но ще вземе решението заедно със служебния министър на финансите Асен Василев. "Със сигурност ще бъдем част от промяната, имаме енергия за това, вярвам, че България може да се промени много бързо, ако се правят правилните стъпки.", каза още Кирил Петков и допълни, че в момента обсъждат кой е най-добрият вариант за постигане на тази промяна.
В последните дни като част от настоящия служебен кабинет министър Петков предвижда да бъде направено пълно обобщение на нещата, които са свършени в Министерство на икономиката под негово ръководство. "Искам да се видя и с всички хора от Министерство на икономиката, които са част от промяната, защото зад мен има огромен брой хора, които работиха от сутрин до вечер.", допълни Кирил Петков.
Кирил Петков пристигна днес в Благоевград, където се срещна с кмета на общината Илко Стоянов и с представители на университетите в града, за да обсъдят възможностите за развитие на общината.

Подобни статии