Кит и Змиеносец - новите зодии

Съзвездие Змиеносец

Астролози от цял свят смятат, че НАСА трябва да се поправи и да не предлага само 13-а зодия, а до добави и 14-а, на което от агенцията отговориха, че астрологията е по-скоро литература, а не наука.

В последно време по световните медии се завъртяха отново предложенията на космическата агенция прогнозите на астролозите да са за 13 зодии, а не за 12, както е сега. И да се включи зодията Змиеносец, защото Слънцето преминава и през това 13-о съзвездие. Топастролози обаче отговориха, че всъщност зодиите са 14, като има още една - Кит.

Световноизвестният астролог Павел Глоба твърди, че всъщност знаците в зодиака трябва да са 14. НАСА преди време поиска реформа в астрологията, като приведе доказателства за еклиптиката на Земята и как в момента тя обхваща 13 съзвездия - така новото Змиеносец се разполага между Скорпион и Стрелец, като ограничава силно именно Скорпион. Астролозите отвръщат, че всъщност има и още едно съзвездие, което макар и за много кратко, но също закача еклиптиката. То е Кит и е разположено между Овен и Телец и обхваща дните от 13-ти до 26-ти април, като се вмъква между Риби и Овен. Под този зодиакален знак са родени Кромуел, Ленин и Хитлер.

Справка сочи, че в някои западни страни, като Германия, Великобритания и Щатите много астролози вече официално обявяват, че се съобразяват не само с искания от НАСА 13-и знак, но и с 14-ия и по този начин си правят хороскопите. Други пък от десетилетия използват зодиак с 13 съзвездия. Павел Глоба казва, че се съобразява с 14 зодии при правенето на хороскопи, но това важи само за индивидуалните. При пускането на общи Глоба предпочита да е традиционалист. И да не създава объркване сред обикновените читатели, на които не им се прави индивидуален хороскоп, а се дава общ, се дават прогнози за 12 зодии, като и в него има съобразяване с реалните 14. Така в зодия Телец често се включват характеристики и от непознатата зодия Кит. „Родените под този знак имат много силна енергия, която може да избие, както на бунт и разрушение, така и на съзидателност. Въпросът е в овладяването й“, отбелязва Глоба.

Съвременните астролози казват, че има различни хороскопи, като основните са два – ведически и вавилонски (западен, който се съобразява с традиционния тропически зодиак). Използват се и традиционни народни календари, като китайския. Някои астролози отиват още по-надалеч и правят съчетания между трите хороскопа. Западният хороскоп използва неподвижни съзвездия, а другите се осланят на движението на Луната и смяната на годишните времена. Според новата подредба – независимо дали е с 13 или 14 зодии, началото на зодиака е на 20 януари с Козирог, а не на 21 март с Овен, както е общоприето от хилядолетия.

Наложи се дори НАСА да направи официално съобщение, в което обяснява, че те не са измислили 13-е зодии, а това е система, съществувала още по времето на древния Вавилон. Древните астролози обаче в един момент приемат, че ще се съобразяват с 12 знака, защото това число е свещено за Месопотамия и изхвърлят 13-ата зодия. С хилядолетията еклиптиката започва да преминава и през- 14-о съзвездия и се получава наистина и 14-а зодия. От НАСА само добавиха, че те още преди две години са оповестили това, като смятат, че астролозите наистина трябва да дават предсказания за повече от 12 зодии. Самата космическа агенция няма никакво отношение към астрологията, но определено я смята за дисциплина, която няма нищо общо с науката, а по-скоро с изкуството, като литературата или рисуването. И я поставя по-близо до фентъзи жанра.

 

Новите знаци

Това са новите реални зодии, с които астролози като Павел Глоба се съобразяват в индивидуалните хороскопи. При НАСА Риби са до 18 април, след това е Овен.

Козирог: 20 януари – 16 февруари (преди: 22 декември – 20 януари)

Водолей: 16 февруари – 11 март (преди: 21 януари – 18 февруари)

Риби: 11 март – 12 април (преди: 19 февруари – 20 март)

Кит: 13 – 26 април

Овен: 14 април – 13 май (преди: 21 март – 20 април)

Телец: 13 май – 21 юни (преди: 21 април – 21 май)

Близнаци: 21 юни – 20 юли (преди: 22 май – 21 юни)

Рак: 20 юли – 10 август (22 юни – 22 юли)

Лъв: 10 август – 16 септември (преди: 23 юли – 23 август)

Дева: 16 септември – 30 октомври (преди: 24 август – 22 септември)

Везни: 30 октомври – 23 ноември (преди: 23 септември – 23 октомври)

Скорпион: 23 ноември – 29 ноември (преди: 24 октомври – 22 ноември)

Змиеносец: 29 ноември – 17 декември

Стрелец: 18 декември – 19 януари (преди: 23 ноември – 21 декември)

Подобни статии