Кметът на Пазарджик обясни защо отказал тест за алкохол: Знам ги аз тези номера!

Проверката на НАП, ДАНС и МВР била политическа поръчка, мен ли ще плашат, пита градоначалникът

Случващото се днес не е случайно. Явно срещу мен се изпълнява поръчка. Вие си отговорете от кой и защо. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов по повод масираната проверка, която започна тази сутрин в община Пазарджик от служители на ДАНС, НАП и ГДНП.

„Проверката е по сигнал за нередности. Проверяват 10 документа, които са публични. Копия от бюджета, актуализации на бюджета, публични документи. И за всичко това са изпратени повече от 30 човека и един фотограф", съобщи кметът на Пазарджик. Той подчерта, че случващото се днес не е случайно и трябва да се направи цирк. Не съм първият, нито последният", подчерта Тодор Попов.

Той попита реторично какво прави НАП в тази проверка, при положение, че общините се проверяват от Сметната палата.
„Мен ли ще изплашат с тази проверка. Проверяван съм денонощно", заяви Попов. Той разказа и защо и как в петък късно вечерта му е била отнета шофьорската книжка от полицаи, защото е отказал да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол.  Той е бил спрян за проверка на разклона към село Паталеница, където е къщата му.
„Спряха ме полицаи, които не познавам и не са от Пазарджик. Държаха се крайно арогантно и провокативно. Много искаха да дам проби за алкохол и наркотици, но аз ги знам тези номера. Бил съм 5 г. съдия и 10 г. адвокат и не се връзвам на елементарни схеми. Отказах да дам проби по една причина. Ако бях дал и като ги нагласят щеше да излезе, че съм с 5 промила алкохол зад волана и съм надрусан. И какво ще последва. Арест и след това не можеш да се оправиш. След като отказах и се прибрах в къщи, два дни обикаляха около дома ми“, разказа Тодор Попов . Той обяви, че чака наказателното си постановление и ще обжалва административното си наказание пред съда. Направил съм каквото е необходимо и ще се видим в съда“, заяви кметът на Пазарджик, като намекна, че сам си е направил кръвна проба след полицейската проверка, която ще покаже „където трябва“.

Подобни статии