Книга разказва за живота на Тодор Живков от детството до смъртта му

"Тодор Живков. Власт - свидетели, участници" обхваща живота на Тодор Живков от детството до смъртта му, като акцентът е поставен върху политическото му израстване. Това разказват издателите от "Кръг".

Автор е журналистът Иван Бакалов, който базира книгата си върху беседи с живи свидетели на събитията и включва слабо познати фотографии на Живков.

Колко деен партизанин е бил Живков? Каква е ролята му по време на Априлския пленум и преврата, свалил от власт Вълко Червенков? Какви са механизмите на управление му и как успява да се задържи на върха 33 години? Кои са хората в най-близкото му обкръжение? Кой свали Живков от власт през съдбовната 1989 година? Това са само част от въпросите, на които се опитва да отговори авторът.

Той документира срещите си през годините с Добри Джуров, Пенчо Кубадински, Йордан Йотов, Стоян Михайлов, с лежалите в затвора за преврат генерали Цвятко Анев и Мичо Ерменов, с т. нар. Врачански атентатор и други. Журналистът пише с идеята трудът му да бъде достъпен за всички.

Подобни статии