Коалицията на Мая Манолова ще разговаря с "Има такъв народ" в събота, 24 юли

В събота ще се проведат публичните консултации на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и "Има такъв народ", стана ясно от изявление пред медиите на Мая Манолова в кулоарите на парламента.

Тя заяви, че няма да отстъпи приоритетите, които са били обещани на българските граждани, а именно по-високи доходи, незабавно преизчисляване на пенсиите, подкрепа на младите семейства и децата, както и продължаването на ревизията на управлението на Бойко Борисов.

"Както стана ясно пари в бюджета има, има събрани приходи над 1 млрд. и няколко стотин милиона по данни от финансовия министър Смятаме, че тези пари трябва да бъдат насочени незабавно към българските пенсионери", обясни Манолова.

Относно поканата от ИТН, отправена и към ДПС, председателката на парламентарната група на ИБГНИ обясни, че не знае кои са поканените лица, тъй като поканата към тях е персонална. "Имаме ясна позиция, че няма да участваме и да подкрепяме управление с участието на ГЕРБ и ДПС", категорично заяви Манолова.

Тя обаче не изключи възможността да подкрепят правителство на ИТН, дори и ако то е подкрепено и от ДПС. "В предишния парламент Ива Митева беше избрана за председател с гласовете на всички парламентарни групи и това не беше проблем", отговори индиректно на въпроса Манолова.

Председателката беше категорична, че от нейната група няма да има министри, защото не иска правителството да се "парцелира".

Подобни статии

 • Богдан Кирилов опроверга Борисов: В България не се слагат ваксини с изтекъл срок на годност

  Богдан Кирилов опроверга Борисов: В България не се слагат ваксини с изтекъл срок на годност

  Всички ваксини, които се поставят в България са в срок на годност. Ваксините с изтекъл срок на годност са бракувани и предстои в следващите месеци да бъдат унищожени. Хората не бива да бъдат притеснени, заяви пред бТВ изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов. Така и той опроверга изказване на Бойко Борисов пред симпатизанти, че на хората се слагат ваксини с изтекъл срок на годност.

  62
 • Премиерът Стефан Янев разговаря с вицепрезидента на Виетнам

  Премиерът Стефан Янев разговаря с вицепрезидента на Виетнам

  Двустранните отношения между България и Виетнам се развиват възходящо и е налице потенциал за тяхното задълбочаване. И за двете страни ще бъде от полза да търсим възможности за разширяване на зоните от традиционен интерес за икономическо сътрудничество. Това е заявил министър-председателят Стефан Янев по време на срещата му с вицепрезидента на Социалистическа република Виетнам Во Тхи Ан Суан, съобщиха от пресцентъра на служебния кабинет.

  66