Кобрата: Не е ясно дали ще има мач

Готов съм и с някоя жена с COVID-19 да се целувам, шегува се Пулев

Photo: lap.bg

Кубрат Пулев призна, че е избързал малко с обявяването на мача с Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория на профибокса.

Двубоят трябва да се състои в Лондон на 12 декември, но Кобрата разкри, че след като публикува в социалните мрежи новината за подписването на договора, е получил критики. От Sky Sports дори поискали да изтрие написаното, а от агенция Matchroom са настояли да се въздържа от коментари.

"Настояваха да изтрием поста, защото искали те да обявят новината. Но аз не мога да заблуждавам хората и да манипулирам. Малко е сложно, но сякаш мачът не е обявен. Не е ясно дали ще го има. Затова сега нямам право да говоря конкретно. Очаквам скоро да го обявят", уточни Кобрата, който се срещна с медиите при подписването на нов спонсорски договор с компания за спортни залози.

"Вярвам в собствените си сили. Един спортист, ако е подготвен добре, и цялата публика да е срещу него, това ще го мотивира допълнително", каза още българинът, който се оприличи на опитна бойна машина и подчерта, че за него няма значение къде точно ще се състои двубоят: "Може и на централната им гара да е".

39-годишният Пулев демонстрира самочувствие с думите: "Някой път се чудя как изобщо мога да бъда победен. Изумявам се от себе си. Предстои да видите един по-различен Кубрат, ако мачът се състои."

Той сподели, че двубой с Джошуа би бил огромен успех за него. "За мен, за баща ми, Бог да го прости, за България също. Мотивацията ми е достатъчно голяма. Опитът, който натрупах, е безценен", отчете Кобрата и се върна към сблъсъка с Владимир Кличко: "Тогава бяха сам. Даже 2-3 дни преди срещата спорихме за условията. Сега към доста по-закоравял боец. Ще видите как мачкам и елегантно, и грубо".

Пулев увери, че не се плаши от мръсни номера: "Аз съм издръжливо същество. Джошуа уважавам повече от Кличко, защото тогава наистина правеха долни номера." Той призна силния удар на световния шампион и шеговито добави, че той има по-хубав тен от него.

Отчитайки сложността на ситуацията заради пандемията от коронавирус, Кубрат все пак заяви, че не се тревожи. "Има много несигурни моменти. Не е лесно да се организира мач при тези условия. Такъв двубой изисква и малко късмет, за да се състои. Може да се разболееш и всичко да се осуети. Пазя се максимално, но от нищо не се притеснявам. Готов съм и с някоя жена с COVID-19 да се целувам, тъкмо ще си изпробвам имунната система", обяви на майтап той.

Подобни статии