Кобрата влезе в обяснителен режим за расистка "шега" по адрес на Джошуа

Най-добрият ни професионален боксьор Кубрат Пулев се защити от обвиненията в расизъм на английските медии след репликата му, че Антъни Джошуа има по-хубав тен от него. "Никога не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа", обяви Кобрата чрез официалния си сайт.

"Именно на това уча малките ми племенници. Всеки от нас се ражда с равни права, като цветът на кожата няма абсолютно никакво значение. Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му", уверява Пулев и добавя, че има сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси, които уважава и обича.

"Силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните достойнства на този свят, не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си! Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно! Ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения", коментира още Кубрат Пулев и честити рождения ден на Джошуа.

Реакция от британеца и щаба му няма. Те обаче все още не са се отказали от идеята на мача с Кобрата на 12 декември да присъстват фенове. Преди дни правителството разреши театрите и балетните зали да посрещнат посетители, като се очаква подобна крачка да бъде предприета и за спортните събития.

Подобни статии