Колтуклиева пак увърта за парите от Цветан Василев

Соня Колтуклиева (вдясно) разговаря с адвокатката си Паулина Китанова преди старта на поредното заседание по делото.

Софийският градски съд чака справка от Националната агенция за приходите, която трябва да докаже, че скандалната журналистка Соня Колтуклиева не е платила данъци за 90 000 лева, които е взела от банкера беглец Цветан Василев. Това стана ясно по време на поредното заседание в съда.

Преди делото Колтуклиева се ожали във Фейсбук, че се страхува за здравето си заради новия вирус, а в съдебната зала се опита да шиканира процеса с оправданието, че през цялото лято ще пътува в чужбина, ще ходи на гости на дъщеря си и постоянно като се връща в България, ще е карантинирана. В крайна сметка съдът отложи делото за края на юли като разпореди на НАП в седемедневен срок от получаване на известие да изготви необходимата справка. От съда в Белград също няма все още отговор по искането за разпит онлайн на укриващия се в Сърбия БГ Мадоф, когото Колтуклиева е обслужвала пиарски в периода 2010 – 2011 г., за да му лъска имиджа, изкарвайки го от крадец в почтен банкер.

Още през 2017 година бившият счетоводител на БГ Мадоф и основен свидетел по делото за източване на между 5 и 6 млрд. лева от КТБ - Бисер Лазов обясни, че лично Цветан Василев му е разпоредил да изплати на ръка сумата на Колтуклиева. От думите му стана ясно, че това е била обичайна практика, а парите са били взимани от касата на фалиралата през 2014 година банка. Колтуклиева и на това заседание отказа да даде обяснения пред съда защо не е декларирала получените 90 000 лева.

Подобни статии

 • Борисов след разпита: Прокуратурата ме привика, за да угоди на президента

  Борисов след разпита: Прокуратурата ме привика, за да угоди на президента

  "Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни. Казах каквото знам. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като бе разпитан като свидетел в специализираната прокуратура", предаде БГНЕС.

  6
 • Осем години затвор за Иванчева,

  Осем години затвор за Иванчева, "Невинна съм, това не е съд!", подсмихва се тя

  Бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева бе призната за виновна, че е поискала и получила подкуп от 70 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да бъде придвижена преписката му за реализирането на строеж в общината. Апелативният спецсъд я осъди на 8 г. затвор при първоначален строг режим на изтърпяване, 15 000 лв. глоба и лишаване от право да заема държавна и общинска длъжност, свързана с упражняване на властнически правомощия за 10 г.

  70