Конкурс за рисунка на диви божури събира участници от цялата страна

За втора поредна година се организира националният конкурс за детска рисунка на тема "Дивите божури - 2020", който този път е изцяло онлайн. Това съобщиха от фондацията "Биоразнообразие".

Оттам отбелязаха, че вече са получени над 70 творби от 50 населени места. Конкурсът е насочен към деца до 16 години от цяла България и има за цел да ги запознае с красивите диви божури и нуждата от тяхното опазване. Организира се от Детското творческо ателие към НЧ "Христо Ботев 1934" в гр. Божурище със съдействието на Асоциацията на парковете в България и "Биоразнообразие".

Всеки млад художник може да участва с до две рисунки, без ограничения в техника, размер на творбата и материали. Децата са разделени в три възрастови групи /до 10 г.; от 10 до 13 г.; и от 13 до 16 г./. Необходимо е рисунките да бъдат заснети с добро качество и изпратени на електронната поща konkurs_bojuri@abv.bg до 31 май, като се отбелязват трите имена, възраст, населено място и контакт за обратна връзка, художествената школа и ръководителят й, ако има такива.

Всички рисунки ще бъдат качени на фейсбук страницата на Детското творческо ателие и публиката ще може да избере своя фаворит. Жури ще определи победители в трите категории, а резултатите ще бъдат обявени на 5 юни - Световен ден на околната среда.

Подобни статии