Корен от теменужки спасява любовта, невенът гони лошата енергия

Семена от копър и глухарче оставят партньора верен при командировка

От древни времена билките заемат главна част в магическите ритруали, свързани с любовта и в любовните магии. От Египет до Северна Америка и навсякъде между тях, всяка древна култура е имала свои местни магически билки, които да привличат и запазят любовта. Ще разгледаме кои билки притежават магическа сила, която може да гарантира верността на партньора.

Зимзеленът се счита за билка на верността и вечната любов. Смята се, че изсушеният цвят на зимзелена, смесен с храна, е в състояние да омае човек, да възбуди любовта му и да го накара да бъде верен на партньора си. Букет от зимзелен в дома или венец от билката на входната врата предпазва семейството както от нечисти сили, така и от от изневери. Босилекът също има магически способности, които ще направят така, че партньорът ви няма да ви изневерява. Това, което трябва да направите е просто да го поръсите със прах от стрит изсушен босилек, докато спи.

Ако на партньорът ви му предстои далечно пътуване без вас в командировка или по друг повод и искате да ви остане верен, то тогава може да използвате семена от копър, които тайно да поставите в джоба му или в куфара с багажа. Можете да използвате за същата цел и семената (хвърчилките) на глухарчето. Индийското орехче се счита за символ на верността. С него се изпълнява ритуал за вярност. Трябва да разделите орехчето на четири части. Първата да заровите в земята, втората да изгорите, третата да хвърлите от висока скала, а четвъртата да попарите във вряла вода. След като водата, в която сте попарили четвъртото парченце, се охлади, отпийте глътка от нея, извадете ядката и я сложете вечерта под възглавницата. Така партньорът ви ще ви остане верен.

Ако смятате, че вашата половинка ви изневерява, то за да укрепите любовта си и да го накарате да ви бъде верен, може да носите със себе си корен от теменужки. Седефчето се смята за една от най-силните билки при любовни заклинания, особено при липса на взаимност. Невенът ще помогне за постигане на успех в любовните отношения. Цветчетата невен прогонват лошата енергия от влюбените и предпазват от всяко отрицателно въздействие, включително изневери. Добре е да носите цветче от невен с вас на срещите с любимия. Мирта е популярна като сватбен подарък за млада двойка. Смята се, че семейната хармония няма да напусне дома, в който има мирта, а двойката ще живее в любов, мир и хармония и съпрузите ще си бъдат верни.

Подобни статии

 • Босилекът се замразява по четири начина

  Босилекът се замразява по четири начина

  Ако имате богата реколта от босилек, най-лесният начин да го съхраните е да го изсушите, за да имате за готвене за цялата година. Но нищо не може да се сравни с аромата на пресен босилек. Когато храстчето, което отглеждате на прозореца или в градината избуи, е време да го съхраните листата така, че да можете да ги използвате през зимните месеци.

  165
 • Най-вкусното чудовище цъфти в Ботаническата

  Най-вкусното чудовище цъфти в Ботаническата

  Омайващ букет от тропически аромати на ванилия, жасмин и мед изпълниха Ботаническата градина на БАН в София в средата на август. Точно сега зреят малките, но изключително ароматни и вкусни плодове на клементините (вид мандарини - б.а.), които са цъфтели през пролетта. В момента градината представлява истински рай от цитруси, цъфтящи лиани и екзотични дървета и растения, непознати за нашите ширини.

  165