Корнелия Нинова продължава да настоява за оставката на здравния министър: Ще подкрепя Радев, ако го освободи

Грешките на здравния министър Стойчо Кацаров вредят на президента Румен Радев. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия. Тя бе категорична, че ще повлияе положително на президента Радев, ако освободи служебния здравен министър.

Нинова обясни, че БСП отдавна дава предложения за справяне с кризата с коронавируса, но е важно дали те ще бъдат чути или не. "Трябва да има предвидимост, план и подготовка. Всяка една здравна мярка, трябва да бъде обявена с икономическа и социална", посочи Нинова.

"Обявяваш здравна мярка, обявяваш компенсацията и това създава на хората спокойствие и сигурност, че ще се случат така, както трябва", подчерта Нинова. Тя смята, че наличието на антитела трябва да се признава за възможност за издаването на зелен сертификат.

"Трябва да се осигури заплащане на лекари, медицински сестри и екипи, да се отвори държавния резерв, да се осигурят необходимите неща, които липсват", настоя Корнелия Нинова. По думите ѝ изтекло е времето за дискусия и приказки, като трябва да се предлагат конкретни неща.

За справяне с кризите трябва да се определят групите, на които трябва да се помогне и отваряне на държавния резерв и пускане на храни на пазара, което ще помогне на над 6 млн. българи. Нинова увери за това, че колко БСП са консолидирани ще проличи на 14 ноември.

"БСП са готови на разговори с партиите на промяната след предсрочните парламентарни и президентски избори на 14 ноември. Нека отсега да търсим съгласие по ключови теми като горива, храни, ДДС и акцизи", настоя Нинова.

БСП ще покани на разговор "Продължаваме промяната" на двамата бивши служебни министри на икономиката и на финансите Кирил Петков и Асен Василев. Все още не са водени никакви разговори, а ще бъдат проведени след изборите.

Подобни статии