Корнелия Нинова ще води лично групата на левицата за преговори с ИТН

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще води лично контактната група на столетницата в преговорите с ИТН за подкрепа за бъдещ кабинет. Това стана ясно от думите на самата Нинова в кулоарите на парламента. Тя потвърди, че БСП официално вече са подписали покана от ИТН, изпратена от името на Тошко Йорданов.

Срещата им е от 14.00 в събота в сградата на НС. Малко по-рано стана ясно, че също в събота са разговорите на ИТН с "Изправи се БГ. Ние идваме", но те са от 11.00 часа. В петък следобед ще бъдат разговорите с ДБ, а в неделя сутринта са тезис ДПС.

Нинова  напомни , че  в петък ще има консултации при президента Радев. Това на практика означава напрегнати следващи три дни.

Сега Нинова поясни, че ще отидат и на двете. Заяви, че са готови на диалог, тъй като разговорите се задължителни, за да се намери верен път. Освен Нинова, в контактната група влизат още и 4-ма от заместниците й. След разговорите, те ще поставят въпроса пред колективния орган на БСП - Националния съвет. Там те ще трябва да получат мандат как да подходят.

Нинова очаква на тази среща от ИТН да предложат вижданията си за сътрудничество и да кажат какви са техните приоритети, които да обсъдят. Нинова коментира и създаването на комисията "Росенец", която се надява да покаже истината.

Подобни статии