Коронавирус и инсулт убиха БГ Хю Хефнър

Бил щастлив единствено със съпругата си Мария Бешлиева, тя му измислила прякора Стоте манекенки

Христо Сираков (1956-2020)

Българският Хю Хефнер – Христо Сираков, е издъхнал на 64 г., обявиха от списание „Плейбой“, чийто издател бе той в последните години заедно с Любен Дилов-син.

„С голяма тъга ви съобщаваме, че след кратко боледуване, на 22 септември ни напусна обичаният ни приятел Христо Сираков.

С всеопростителна усмивка приключи един живот, посветен на любовта и красотата, споменът за който ще ни топли до края на дните ни. Христо ще остане завинаги в сърцата ни с бистрия си ум, добротата и невероятната харизма, с която създаваше на всички около себе си един красив, вълнуващ и вдъхновен живот! Искрено ви молим да уважите скръбта на семейството и близките му. Светъл път, Христо“, написаха от еротичната библия. Съдружникът му го изпрати с песента на Адриано Челентано Torno a settembre: „Винаги ще е септември, мили Христо Сираков! Където и да си, ще е весело! Светъл път!“, сподели Дилов.

Само преди пет дни стана ясно, че бизнесменът е получил инсулт и е в тежко състояние в столична болница. Мозъчният удар е бил предизвикан от усложнение в следствие на коронавируса, който Сираков е изкарал преди три месеца. Именно заради това той се беше изолирал на вилата си в Щъркелово гнездо и движеще оттам по телефона организацията на предстоящия конкурс за „Мис Плеймейт“. Преди години той е имал и инфаркт, както и проблеми с кръвното. След инсулта му е направена манипулация за разширяване стеснените кръвоносни съдове, за да се възстанови мозъчната дейност, а до него са били най-близките му заедно със сина му Кристиан от манекенката Ирен Онтева.

Животът на Христо Сираков прилича на приказка, но само той знае през какво е преминал. Отделни истории от него е споделял в редките си интервюта. В едно от тях споделя, че е бил щастлив единствено със съпругата си – топмоделът Мария Бешлиева, която сама е измислила прякора му Стоте манекенки, но на него никога не му е бил приятен и не го е приемал. Кълнеше се, че не й е изневерявал нито веднъж за 15-те години заедно, а разводът им е бил факт много години след раздялата им през 2002 г. Казваше, че е станало по технически причини, тъй като тя живее с дъщерите си в Италия. Христо и Мария са родители на Анна-Мария, а тя има още едно момиче от предишния си брак – Деница, което бизнесменът отглежда като свое и винаги казваше, че има три деца. И двамата му наследници се раждат със здравословни усложнения. Анна има проблеми с кръвта, заради които баща й търси помощ от феномена Вера Кочовска и тя го праща при известен професор, който сменил кръвта на момичето и то оцеляло. През 2005 отново става татко на Кристиян, който прекарва първия си месец в реанимация. В последното си интервю Сираков казва, че синът му е умалено негово копие и много се гордее с него.

Малко хора знаят с какво точно се е занимавал Христо Сираков, когото познаваме най-вече от светските партита и конкурсите за красота. В миналото е бил представител на “Алфа Ромео”, както и на оръжията “Берета” за България и Балканите. Притежава най-големия завод за кожи в България, като изнася цялата му продукция за Италия. Отделно от това произвежда платове, има луксозна яхта с италиански дизайн и конструкция, освен това внася мебели, обзавежда хотели и частни апартаменти, внася и вина от Италия. “Забавлявам се, правейки пари!”, казваше бизнесменът, когато го питаха с какво точно се занимава. „Аз съм преживял много трагедии и ужасни неща - катастрофи, бури в открито море, корабокрушения, загуба на родител, и не съм от тези бащи, които искат децата им да станат световноизвестни, искам моите наследници да бъдат щастливи и да имат нормален стойностен живот, нищо повече“, казваше Христо Сираков.

Наследник на зъболекарка и авиатор

Христо Сираков е роден в София на 28 юни 1956 г. Майка му Здравка е лекар по дентална медицина, а баща му Христо е работил в сферата на авиацията. Бил е едва 3-годишен, когато родителите му се развеждат. Отгледан е от майка си, но никога не е прекъсвал връзка с татко си, който цял живот е бил представител на френска авиокомпания. „Помня как с нетърпение чаках баща ми да дойде да ме вземе и да ме качи да карам колата му. Сега виждам това вълнение в очите на сина си“, разказваше бизнесменът. Той завършва средното си образование във Френската гимназия в София, а след това учи в лицей в Париж.

 

Лежал в затвора заради смъртта на сина на Въло Радев

Преди повече от 30 г. Христо Сираков убива в катастрофа единствения син на режисьора на „Осъдени души“, „Адаптация“, „Крадецът на праскови“ и много други Въло Радев - Ради. Тогава той се движи в една компания с Ради и гаджето му, писателката Милена Фучеджиева. Заедно с тях в колата във фаталната вечер са още актрисата Ваня Цветкова, тогава студентка в НАТФИЗ, и колегата й Огнян Купенов. Всички те пътуват в „Лада“, управлявана от Христо Сираков, който още тогава е фен на високите скорости.

За съжаление обаче той не успява да удържи возилото, което се разбива в стълб край Ябланица. Всички са ранени изключително тежко, а синът на Въло Радев умира от нараняванията си. Тогава се разбира, че гаджето му Милена е бременна. Първоначално тя иска да махне детето, тъй като не си представя как ще го гледа без баща му, едва на 19 години. Въло Радев обаче я убеждава да го запази, тъй като ще е единствения наследник на рода му. Самият Христо Сираков е в кома в продължение на 17 дена, а след като е изписан от болницата, прекарва една година и половина в затвора в София заради причинената от него катастрофа. „Ради беше сред най-близките ми приятели, и до ден днешен не мога да си простя за случилото се“, споделяше приживе бизнесменът.

Подобни статии