Кралев иска публика за световното и Sofia Open

Красен Кралев

Бившият спортен министър Красен Кралев категорично застана зад връщане на публиката в залите по време на големите спортни състезания. Той изрази възмущението си във Фейсбук срещу това, че започналото вчера у нас световно по волейбол за младежи до 21 г. и големият тенис турнир Sofia Open ще останат без публика. Волейболната легенда и член на УС на БФВ Владимир Николов също протестира срещу тази мярка.

„Световно първенство по волейбол за младежи и тенис турнирът Sofia Open ще се провеждат без публика?! Подобно решение може да бъде взето единствено от предизборния щаб на кандидата за президент Румен Радев, където властват зелените чорапи“, написа Кралев и продължи: „Когато в цяла Европа стадионите и залите вече са пълни, спортът в България отново е ограничен. Защото Радевата чета пропиля благоприятните за ваксинация летни месеци за “чегъртане”, а служебният здравен министър Стойчо Кацаров отиде на море. България изостава от другите държави, които вече се завърнаха към нормалния живот - никъде няма ограничения за хора със сертификат за имунизация, прекаран COVID, или PCR тест, валиден 72 часа. Бих искал да се обърна към освободените от физическо възпитание управници с въпроса: Каква е разликата между кино и театър, и спортна зала? Няма такава“.

Кралев попита също: „Каква валидност имат поздравителните ви адреси до българските шампиони, когато много искахте да се снимате с тях… Знаете ли, че част от отбора на Мартин Стоев, който стана втори в света, е и в настоящия национален отбор? Да лишиш тези млади таланти от подкрепа граничи с безумие. Отношението на хунтата на Радев към спорта се видя и от предложението за актуализация на бюджета. В него няма отделена нито стотинка за спорта!“.

Подобни статии