Краси Анев пред отказване от биатлона

32-годишният биатлонист се радва, че ще се върне отново в планината.

„Много често мисля дали не е време вече да спра. Бих го направил, за да бъда повече време с детето си”, призна Краси, който през септември 2017 г. стана баща на дъщеря Карина. Той посвети на момиченцето евротитлата си на 20 км от първенството в Беларус.

На въпроса дали вече е качил Карина на ски, биатлонистът обясни: „За съжаление не успях на сняг. Иначе прави крачки със ските в хола. Когато се върнах след края на сезона, спазвах 14-дневната карантина, а след това забраниха ходенето в планината. Омръзна ми да си седя вкъщи, спортистите сме свикнали на динамичен начин на живот. Събуждам се рано, тренирам рано, за да имам след това време през деня за дъщеря ми”. Краси обаче намира и хубавите страни на изолацията.

„Доброто в случая е, че много хора, след като не ходят на работа или работят от вкъщи, ще имат повече време за децата си. Тази криза ще ни накара да оценим какво сме имали, докато сме живеели нормално, да оценим свободата. Нещо много важно: да ценим лекарите ни и техните усилия - и без това малко останаха в България”, добави състезателят. В момента Анев е в т. нар. преходен период и тренировките му с Георги Фъртунов са само за поддържане на форма.

„С тренера се разбираме много добре и няма за какво да споря с него, особено по отношение на тренировките. Колкото и опитен да съм вече, е немислимо да си мисля, че знам повече от човек с толкова години стаж в треньорската професия. Искам да благодаря на Министерството на младежта и спорта и на община Самоков за това, че отпуснаха средства за изграждането на ролбан със стрелбище в парк Ридо край Самоков. С Фъртунов се радваме, че ще остане нещо след нас за децата от клубовете по биатлон и ски-бягане, защото, колкото и клиширано да звучи, те са бъдещето. Изпълнението на проекта вече започна и ще се радвам да имаме едно безопасно място за качествени тренировки”, заяви Краси. Относно бъдещето си след биатлона, той каза: „Със сигурност искам да остана в сферата на спорта, защото смятам, че имам нужния опит и знания, които с удоволствие бих предал на децата, решили да се занимават с нашия прекрасен спорт”.

Подобни статии