Краси Анев приключва с биатлона

Нападна шефката на федерацията Екатерина Дафовска

Един от най-добрите ни биатлонисти - Красимир Анев, обяви, че не може повече да работи с председателя на БФ Биатлон Екатерина Дафовска и приключва с биатлона.

“7 години издържах. Не мога повече! Нямам бъдеще! Аз съм дотук! Трудно е да го кажа, но това е положението”, заяви Краси Анев на официална пресконференция в пресклуб “България”.

“Конфликтът ни с Дафовска започна през 2013 година, след като отказах да работя със старши треньора Николай Захаров. Управлението на родната централа обаче е еднолично. Не знам какво визира председателят ни за наглост, но аз мога да кажа какво е наглост. Това е да дължиш 5-цифрена сума на състезател и да не му я изплащаш една година. Да го плюеш и да даваш тази сума за подготовка на други състезатели. Аз си искам премията, която съм спечелил с честен труд. Имам семейство, заработил съм я и я чакам. Това е наглост! За пореден път благодаря на Министерството на младежта и спорта. Аз имам сериозна форма на мазохизъм. Да съм на лагери по цяла година и да не си виждам детето. В същото време председателят БФ Биатлон да си гласува премии за себе си и администрацията на централата. Тези, които работят от 8 до 5 от понеделник до петък. Аз си дадох младостта - 22 години. Това ли заслужавам? Премии за администрацията няма в наредбата на ММС”, каза европейският шампион. Анев обясни защо не е подписал все още договор.

“Не съм се качил на лагер на Белмекен? Не съм подписал договор? Този договор ми беше предоставен преди 1 седмица. Екипът ми беше освободен на 23 април. Беше ми поставен ултиматум. Или работиш с новите треньори, или приключваш. Смятам, че като не съм подписал договора, не съм нарушил нищо. Аз се опитах да изгладим отношенията. Искам да продължа, но при така поставените ми условия си е изнудване. На европейското първенство през 2017 година помощник-треньорът Красимир Дочев, по нареждане на Николай Захаров, не ми даваше информация как се движа по трасето. Информация получавах от екипите на Латвия и Украйна”, обясни още Анев.

Подобни статии