Красивата прокурорка Наталия Поклонска се уреди с нова престижна държавна служба

Наталия Поклонска, която стана популярна покрай анексията на Крим, бе назначена днес за посланик на Русия в Кабо Верде, предаде Франс прес.
След анексията на украинския полуостров през 2014 г. четиридесет и една годишната днес Поклонска, стана едно от новите лица на Русия, като зае поста главен прокурор на Крим, а през 2016 г. бе избрана за депутат от партията на властта "Единна Русия".

Путин издаде днес указ за назначаване на Поклонска за посланик в Кабо Верде, съобщи Кремъл.Тя е една от малкото жени в Русия, които успяват да заемат посланически пост, отбелязва Франс прес.
В миналото Поклонска работеше за украинската прокуратура и дори бе ранена при атака, извършена, както бе заявено, от разследвана от нея престъпна организация. През 2014 г. обаче тя избра Русия и бе назначена за ръководителка на новата прокуратура на Крим, сформирана след анексията на полуострова.
Русокосата и светлоока Поклонска предизвика истинска сензация, когато се появи в прокурорска униформа на първата си пресконференция, която бе гледана над един милион пъти в Ютюб. Стана популярна сред японските потребители на интернет, а в Страната на изгряващото слънце започнаха да я рисуват в стил манга. Тогава тя бе на 34 години.
В Украйна обаче не е обичана, забранено й е да влиза на украинска територия. Срещу нея има и обвинения, че е участвала в репресии срещу кримските татари, повечето от които бяха против анексията на Крим.
Поклонска е известна и с монархическите убеждения, и с почитта си към последния руски император Николай Втори.

Подобни статии