Кулинарни турове популяризират родни храни

Снимка: slowtours.bg

Туристи ще пробват изчезващи български сортове плодове и зеленчуци, както и традиционни ястия и регионални вина. Кулинарните турове са част от кампанията „Опознай родината, като я вкусиш“.

„Потребителите ще могат да видят местни сортове винено грозде като мавруд, гъмза, широка мелнишка лоза, традиционни ястия и продукти. Друг плюс е прозрачността при производството на храни и скъсяването на пътя им от полето и фермата до чинията на трапезата. Турове са основани на срещите с хора, които произвеждат чиста и честна храна, с пазители на духовното наследство, с радетели за българщината“, обясняват от платформата SlowTours.bg. Според тях цените ще са достъпни за потребителите и справедливи за производителите.

Подобни статии

 • Родопски клин с ориз и сирене

  Родопски клин с ориз и сирене

  Събота. Колебаете се между мекици и панирани филийки за семейството. Предлагаме ви нещо по-нетрадиционно. Ако не сте пробвали роподския клин, точно сега е времето да се опитате да го направите. Приготвянето на тази баница с ориз и сирене отнема по-малко от час, а пробвате ли я, със сигурност ще стане неизменна част от домашната ви трапеза. Върви за делник и празник. Предлагаме ви рецепта, която да следвате.

  83
 • Кралицата на домашния дюнер Лидия Петкова влезе в MasterChef

  Кралицата на домашния дюнер Лидия Петкова влезе в MasterChef

  Кралицата на домашния дюнер влезе в новия сезон на MasterChef след оспорвана битка. Преди да спечели място в шоуто, бесарабската българка Лидия Петкова се прочу в социалните мрежи със своя версия на пикантния арабски сандвич.

  338