Кулинарни турове популяризират родни храни

Снимка: slowtours.bg

Туристи ще пробват изчезващи български сортове плодове и зеленчуци, както и традиционни ястия и регионални вина. Кулинарните турове са част от кампанията „Опознай родината, като я вкусиш“.

„Потребителите ще могат да видят местни сортове винено грозде като мавруд, гъмза, широка мелнишка лоза, традиционни ястия и продукти. Друг плюс е прозрачността при производството на храни и скъсяването на пътя им от полето и фермата до чинията на трапезата. Турове са основани на срещите с хора, които произвеждат чиста и честна храна, с пазители на духовното наследство, с радетели за българщината“, обясняват от платформата SlowTours.bg. Според тях цените ще са достъпни за потребителите и справедливи за производителите.

Подобни статии