Кюстендилка отгледа домат гигант с минерална вода

Грамадният представител на сорта „Розова магия“ нараснал от сярата

1105 грама тежи чудото на Тони

Кюстендилка отгледа домат гигант, който тежи завидните 1100 г. 63-годишната Тони Иванова произвела чудото в зеленчуковата си градина, като казва, че за първи път вижда нещо подобно. Впечатлени от размерите на домата останали и всички съседи на пъргавата жена, която успя да впечатли дори и професионалните земеделци.

„Този сорт домат го отглеждам от години, казва се „Розова магия“ и е невероятно вкусен. Изцяло сама си произвеждам разсада от семчици, не купувам от земеделските аптеки. Пикирам си растенията, а след като израстат, тайната е в минералната вода. Всеки ден ги поливам с минерална вода от градските чешми, която е гореща. Изчаквам я да изстине и така растенията ми стават много здрави, защото е богата на сяра, те просто не боледуват. Именно такъв е случаят и с този домат, а като гледам, по корените има зелени, които вероятно ще достигнат и до 1.500 кг“, обяснява дейната жена. Единственият й проблем е огромните домати да не съборят растенията заради тежестта си.

Това не е първи гигант на кюстендилката, произвеждала е какви ли не зеленчуци, сред които и гигантски краставици. Наскоро дори извадила картоф с формата на сърце. „Когато обичаш природата, тя ти се отблагодарява. Така е и с моята зеленчукова градина. Съвсем не на шега сега, ако дойде и някой иска да си купи половин килограм домати или един, няма как да му дам, защото самият домат тежи повече“, обяснява с усмивка 63-годишната жена.

Подобни статии