Кутев, кажи ЧЕЗно! За хотела на Нинова и за игричките с психодесните не питай Пеевски

В журналистическата гилдия има един термин – лапацало. Това е човек, който и насън да го бутнеш, почва да лапацоти глупости, при това убедено и с някак нездрав ентусиазъм. Безполезен индивид, който обаче запълва страници и ефирно време.

И в политиката има термин лапацало, като по принцип върши същата работа: лапацоти, бърбори празни приказки и излиза на амбразурата там, където никой сериозен анализатор не ще. Ето и конкретен пример – нерадостната роля на лапацалото в БСП от години се играе от хлевоустия соцдепутат Антон Кутев. Ако предпочитате по-модерния термин „трол“, то именно Кутев е тролът, който социалистите пускат да лапацоти (троли) по теми, по които не консолидирани, по пропагандни опорки или въобще по въпроси, за които сериозните хора ги е срам да си отварят устата.

С политическата си логорея Антон Кутев е нож с две остриета. Ако използваме футболната терминология, която е любима на посредствените политици и на самия Кутев, то БСП-лапацалото е известен като играч, който често си вкарва автоголове.

Преди няколко години например Кутев се изкути с крилатата фраза, че „социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път“. Във фразата има известна доза истина, трябва да признаем, но като същински вирус тя нанесе много щети на БСП. Вирусът на вътрешнопартийните междуособици и интриги яде Столетницата отвътре, яде ги електорално, идейно, политически. Както се казва - с център-нападатели като Антон Кутев, БСП-то май няма нужда от външни врагове...

В петък цапнатият в устата депутат пак излапацоти нещо, с което си вкара автогол - на себе си, пък и на партията си. Кутев малко попреигра с позата си на народен трибун и реши да „привика“ в парламента издателят и депутат от опозиционната ДПС Делян Пеевски, за да обяснява има ли Движението министри в кабинета. Разбираме любопитството на Кутев към позицията на Делян Пеевски по актуални теми. Защото Пеевски отдавна е доказал, че за разлика от лутащата се Столетница, има адекватни позиции по ред важни въпроси. Намаленото ДДС за детските храни и стоки, както и законът срещу вторичното разграбване на КТБ, инициирани от него, са публични факти, които доказват това и Кутев като депутат добре го знае.

Разбираме и защо е червената истерия. Тя е породена от разкритията на „Телеграф медиа“ за огромния и суперлуксозен хотел в Гърция на „бедната социалистка от Северозапада“ Корнелия Нинова. „Бедната социалистка“, любимката на бабите от Северозапада, се оказа кралица на приватизацията, а хотелът-бижу на Халкидики блести с Дубайски блясък...

Затова ли са червените гимнастики, Кутев, заради издателската дейност на Делян Пеевски и разкритието ни за „онзи хотел“? Ами извинявайте, че си свършихме работата да ви кажем истината! Ако ви е срам – вместо приказки от шипковия храст, поканете за ваша сметка пенсионерите от Крушовица на почивка в хотела-чудо в Халкидики. И без друго хората сигурно не са помирисвали море от десетки години. А като гледаме мащаба на модерното съоръжение, за което първо „Телеграф медиа“ съобщи, там може да се побере и цяла Бузлуджа.

По темата „министри на ДПС в кабинета“ - това дори не е „греда“, на футболен език, като за Кутев, това си е чиста проба сватбарски удар силно към небето, леко към полето с царевица. ДПС никога не е имало министри в този кабинет – всички излъчени там са от управляващата коалиция. А още от първия ден на този парламент и на този кабинет, г-н Кутев, ДПС категорично се обявиха против тази конфигурация. За по-завеяните онзи ден лидерът на движението Мустафа Карадайъ и депутатът Хамид Хамид припомниха този факт. И допълниха, че партията им ще гласува против правителството на вота на недоверие. Както винаги е правила. Както е гласувала против и по теми, които са в ущърб на хората.

Тъй че с този „кутевизъм“ - министри на ДПС в кабинета, айде леко в лево! Или ако предпочитате, Кутев, айде леко в десно, щото тази фалшива опорна точка напълно се припокрива с брадатите опорни точки на т.нар. десни от „Да, България“. Христо Иванов -Бойкикиев яхна инициирания от президента протест и започна да грачи с гласа на олигархията – Пеевски това, Пеевски онова. Впрочем, Христо Иванов е живо потвърждение на тезата, че социализмът е като СПИН. Защото и той е от номенклатурна комунистическа фамилия, от тези, с облагите, а сега се изкарва демократ, пак за облаги. И каква стана тя? Синьо-червената мъгла запя в хор, че Пеевски им е виновен...

Вместо да се правите на глашатай и да „привиквате“ Пеевски в парламента, за да дава отговори, вие, Кутев, както и вашата партия, трябва да давате отговори.

Кутев, кажи ЧЕЗно! Кажи за престоя си в Надзорния съвет на ЧЕЗ през 2008-2009 г., имаше ли далавера?

Кутев, кажи ЧЕЗно за това как една уж опозиционна лидерка като Корнелия Нинова закупи огромният хотел-красавец в Гърция? Откъде толкова пари у един редови депутат като г-жа Нинова? Има ли Дубайска връзка?

Кутев, кажи ЧЕЗно, как бяха създадени мутрите у нас? Как момчета с яки мускули слязоха от тепиха, от боксовия ринг и от гребните лодки и станаха „бизнесмени“? И защо никой не ги закачаше? Да не би заради високо партийно покровителство?

Кутев, кажи ЧЕЗно, имаше ли червени куфарчета с мангизи, от онези, безотчетните? Кажете ЧЕЗно и за връзките на вашата партия с олигархията. Как например велинградският дребен сарафин от „Магурата“ Васко Черепа се превърна в мастития милиардер г-н Васил Божков? Нали сте политически визионер, не видяхте ли подмяната?

Ваш дълг е, Кутев, всъщност да привикате собствената си лидерка Корнелия Нинова.– в парламента, в киносалона на „Позитано“, където пожелаете. Там, пред вашите партийни „другари“, но и пред цялото ни общество, да си каже за хотела. И не само, нека г-жа Нинова отговори публично. Защото въпросите на излъганите симпатизанти на Столетницата са стотици.

Подобни статии