Къде има "зелени коридори" в столицата днес?

Продължава имунизацията срещу COVID-19 в рамките на зелените коридори. Тук може да се ориентирате къде може да ви ваксинират в столицата днес:

В УМБАЛ „Св. Анна“ се извършва имунизация в три кабинета. Ваксинира се с препаратите на AstraZeneca, Pfizer, а от вчера лечебното заведение разполага и с еднодозовата ваксина на Янсен.

От 08.30 до 17.30 ч. в УМБАЛСМ „Н. Пирогов“ ваксинират с Pfizer, Moderna и  AstraZeneca. Мобилните екипи също работят. За „Зелен коридор” са обособени ваксинационните зони във фургона пред главния вход на „Пирогов” и Медицински център „Н.И.Пирогов” . Ваксинационният пункт в Директората ще очаква всички, които имат записани часове за първа и втора доза в електронната система на Министерството на здравеопазването. Междувременно УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” намали цената на изследването за доказване на SARS-Cov-2 от 100 на 80 лева. Целта е то да стане максимално достъпно за пациенти със симптоми и по този начин да се ограничи разпространението на заразата. Лабораторията разполага и с възможност за колективно тестване в различни пакети, включително и Семеен пакет до четирима души. PCR (Polymerase Chain Reaction) е метод за анализ, който към момента е приет  за „златен стандарт“ в лабораторната диагностика на този патоген и неговите модификации. 

Във ВМА има наличност от трите, одобрени за употреба в ЕС двудозови ваксини, но зеленият коридор е с по-късо работно време от 09:00 до 12:00 ч. Сертификати за ваксинация срещу COVID-19 за граждани, имунизирани във ВМА, можете да получите на място, в зала №7, или по електронен път, след като изпратите на certificate@vma.bg попълнен формуляр, който можете да изтеглите от: https://vma.bg/attachments.php?attachid=1250.

В УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ зеленият коридор беше удължен за уикенда с препаратите на Pfizer, AstraZeneca и Moderna, като работното време е от 08:00 до 19:30 часа.

От понеделник 8 поликлиники в столицата пускат също зелени коридори за ваксиниране срещу COVID-19.

Още по темата: COVID-19

Подобни статии

 • 123 нови случаи на КОВИД за денонощието

  123 нови случаи на КОВИД за денонощието

  123 са новодиагностицираните с COVID-19 лица в България за последните 24 часа. 50 от тях са установени с PCR, а 73 - с бързи антигенни тестове. 13 361 са общо тестовете, направени през изминалото денонощие. От тях 5 147 са PCR, а 8 214 - антигенни. Това показва Националната информационна система.

  34
 • Математикът проф. Николай Витанов

  Математикът проф. Николай Витанов "пусна" хората на море

  Днес ще започна с една много добра новина. Обикновено не показвам картите на риска, защото хората в областите с висок риск могат да се притеснят. Но днес картата е такава, че може да се покаже без притеснения. Ето я. Такава карта не се беше появявала от около година.Това пише във фейсбук математикът проф. Николай Витанов в поредния пост за ситуацията с коронавируса у нас.

  126
 • 14 266 направени теста, 100 новодиагностицирани с COVID-19

  14 266 направени теста, 100 новодиагностицирани с COVID-19

  100 са новите диагностицирани с коронавирус лица у нас през изминалото денонощие. От тях 44 са установени с PCR, а 59 - с бързи антигенни тестове. Направените за последните 24 часа тестове са общо 14 266, от които 5039 са PCR, а 9227 - антигенни. Това сочат данните в Националната информационна система.

  126