Къща кацна на покрива си край морето

Снимка: Фейсбук Къщата в Черноморец ще приема туристи от август.

Невероятно атрактивна къща с покрив, забит в земята, построиха в  морския курорт Черноморец.

Уникалният проект е реализиран по инициатива на семейството на д-р Ана Чанева, която е собственик на ветеринарна клиника. Нестандартната сграда е на последен довършителен етап, но вече привлича огромния интерес на туристи и местни. Тя се намира на възлово място по пътя за къмпинг "Градина". Потокът туристи, който минава оттам, е внушителен, което гарантира не само успешната реализация на проекта, но и популяризирането на атракциона.

Отстрани къщата изглежда като извадена от вълшебна анимационна приказка. Тя има три етажа, единият от които "тавански", но в случая таванът играе ролята на основи. От покрива пък виси обърнат наопаки автомобил в сигнален жълто-оранжев цвят, който отдалеч привлича вниманието. Всъщност автомобилът си е съвсем истински, марка Фолксваген-Калинка, който на всичкото отгоре си има и стойност на ретро возило.

Любопитна подробност е, че интериорът на къщата е също обърнат наопаки. Полилеите стърчат от подовете, а столовете и диваните са залепени за таваните. Къщата ще има пълно обзавеждане и оборудване, както във всеки нормален дом - кухня, всекидневна, хол, дори и библиотека. Обзавеждането обаче засега се пази в строга тайна, за да бъде изненада за бъдещите туристи. Затова и предприемачите не дават и дума да се каже за снимка отвътре. 
Според плановете на д-р Ана Чанева обърнатата сграда трябва да бъде довършена до месец и в началото на август да отвори врати за първите си гости. Туристите могат да влизат в нея срещу входна такса, разбира се, през покрива, да се разхождат, но няма никакъв начин да останат за нощувка просто защото няма начин да се поспи на диван, който виси от тавана. За сметка на това обаче всички гости ще могат да отседнат в разкошната градина, потънала в зеленина, и да се забавляват с атракционите, които собствениците също пазят в тайна засега. В градината ще има и атрактивно заведение, което ще си бъде съвсем нормално, с покрива нагоре. Д-р Ана Чанева почерпила идеята за обърнатата къща от атракцион в Тайланд.
Първата подобна сграда у нас обаче бе построена в гърменското село Марчево преди няколко години. От месеци атракционът не приема гости. Отказват се резервации, върнати са тези отпреди месеци. Местни предполагат, че собствениците не искат да рискуват в COVID обстановката. Къщата беше открита през 2015 г. и бързо доби популярност в цяла България.

Подобни статии